Son Dakika: Meteoroloji Saat Vererek Uyardı! Toz Taşınımı ve Kum Fırtınası O İlleri Vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yayımlayarak bazı şehirler için toz taşınımı ve kum fırtınası uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yayımlayarak bazı şehirler için toz taşınımı ve kum fırtınası uyarısında bulundu. Son dönemde yaşanan iklimsel değişimler ile Türkiye'de nadiren görülen hava olayları daha sık yaşanmaya başlarken bunlardan biri de toz taşınımı oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yayımlayarak bazı illerde toz taşınımı yaşanacağı uyarısında bulundu.



Son dönemde bazı illerde sıklıkla görülmeye başlanan toz fırtınası hakkında yeni bir uyarı geldi. Meteorolji Genel Müdürlüğü bu sefer saat vererek bazı illerde önlem alınmasını istedi.





TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Geçtiğimiz günlerde Ankara'yı vuran ve çekilen videolar ile gündeme oturan toz taşınımı konusunda Meteorolji Genel Müdürlüğü yeni bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada "Ülkemizin batı kesimlerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri ile bazı illerde gerekli önlemlerin alınması istendi.





Yayımlanan haritalar ile bugün saat 12:00 itibari ile başlayacağı belirtilen toz taşınımı fırtınasının 18:00 saatine kadar süreceği belirtildi. Yine ikinci görselde de 18:00 ile 24:00 saatleri arasında toz taşınımı yaşanacağı belirtilen illerin listesine yer verildi.



Açıklanan listeye göre Edirne ve Kırklareli illeri için 12:00 - 18:00 arasında, İzmir, Aydın ve Muğla illeri için ise 18:00 - 24:00 saatleri arasında kum fırtınası ve toz taşınımı uyarısı geldi.



TOZ TAŞINIMI NEDİR?



Afrika ve Arap ülkelerinde bulunan çöllerden gelen toprakların atmosferin üst kesimlerinde taşınması ve ardından bazı bölgelerde ani hava değişimleri ile boşalması sonucu oluşmaktadır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri