Son Dakika: Milli Atlet Süreyya Ayhan'ın Şampiyonluk Hediyesi Evine El Konuldu!

Türkiye'ye atletizm dalında kazandırdığı madalyalar ve kırdığı rekorlar ile büyük gurur yaşatan milli atlet Süreyya Ayhan kendisine hediye edilen evi kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı.

Türkiye'ye atletizm dalında kazandırdığı madalyalar ve kırdığı rekorlar ile büyük gurur yaşatan milli atlet Süreyya Ayhan kendisine hediye edilen evi kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı. Ünlü atlet Süreyya Ayhan Kop 2002 senesinde Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Emlak365.com / 2002 senesinde Avrupa Şampiyonu olarak tüm Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Süreyya Ayhan'a ödül olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ödül olarak ev verilmişti.



SÜREYYA AYHAN KOP ŞAMPİYONLUK HEDİYESİ EVİNİ KAYBETME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI!



Milli atlet Süreyya Ayhan'ın şampiyonluk hediyesi evine el konuldu. 1995 yılında inşa edilmeye başlanan apartman müteahhitin iflas etmesi nedeni ile yarım kaldı. İnşaatta daire alan kişiler ile apartmanın inşa edildiği arazinin sahibi olan kişi arasında anlaşma imzalandı. Kat sahipleri yapılan anlaşma sonrasında 2000 yılında inşaat tamamlandı.



Ancak anlaşmazlıklar inşaat bittiğinde de devam ettiği ve kat sahipleri bir türlü tapularını alamadı. 11 yıl süren anlaşmazlıkların ardından arazi tapusuna sahip olan kişi bu tapunun bir bölümünü başka bir kişiye sattı. Apartmanda evi ve dükkanı olan kişiler için kabus bu tarihten sonra başladı.



Arsayı yeni alan kişi apartmanda bulunan 11 ailenin evine ve dükkanına el koydu. Bu kişiler arasında milli atlet Süreyya Ayhan Kop'ta yer aldı.



TAPU İPTALİ VE TESCİL DAVASI AÇTILAR!



Evlerinin kilitleri zorla değiştirilen kişiler tarafından tapu iptali ve tescil davası açılırken milli atlet Süreyya Ayhan Kop yapmış olduğu açıklamasında "4 yıldır sürekli mahkemelerdeyiz. Boşaltma kararı aldık fakat evi boşalttıramıyoruz. Çok sayıda karar ve dosya var. Ancak olay bir türlü sonuçlanmıyor. Ben şuanda evime gidip siz kimsiniz diyemiyorum. Çok tehlikeli bir şekilde evin etrafında dolaşıyorlar.



Bu durum beni duygusal anlamda da zedeliyor. Çünkü ben o evi alnımın teriyle, çok zor şartlarda çalışarak elde ettiğim şampiyonluk sonucunda almıştım" diyerek devletin konuya el atmasını istedi. Apartmanda yaşayan diğer kişilerde mağdur olduklarını belirterek davanın sonuçlanmasını ve parasını ödeyerek aldıklarını evlerine kavuşmak istediklerini dile getirdiler.

Gündem Haberleri