Son Dakika: Otoyol ve Köprü Geçişlerinde OGS Kaldırıldı: OGS'si Olanlar Ne Yapacak? İşte Yanıtı...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması köprü ve otoyol geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığı açıklandı. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek.

Köprü ve otoyolları kullanan sürücüler için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile Otomatik Geçiş Sistemi OGS'nin kaldırıldığı ilan edildi. Sürücüler bundan sonra köprü ve otoyolları kullanırken geçiş ücreti için ödemeyi HGS sistemi üzerinden yapacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada geçişi ücretli olan otoyol köprülerde geçiş ücretinin OGS ve HGS adı verilen iki sistem üzerinden yapıldığı belirtilerek bu nedenle gişelerden geçişlerde sorunlar yaşandığı belirtildi. Yaşanan karışıklığın giderilmesi ve gişelerde artan iş yükünün azaltılması amacı ile 31 Mart 2022 tarihi itibari ile Otomatik Geçiş Sistemi OGS'nin kaldırılacağı, yerine Hızlı Geçiş Sistemi HGS'nin uygulamaya alınacağı ilan edildi.

OGS KALDIRILDI! OGS'Sİ OLAN ARAÇ SAHİPLERİ NE YAPACAK, OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

Otomatik Geçiş Sistemini 31 Mart 2022 tarihi itibari ile kaldıracağını duyuran Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamasında "Ücret toplama sistemlerinde OGS ve HGS olmak üzere iki sistemin olması, otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklıklara neden olmaktadır. İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına, 31.03.2022 tarihinden itibaren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Üzerinden tahsilatına devam edilecektir" ifadelerine yer verdi.

OGS HESABI OLANLAR ÜCRETSİZ OLARAK HGS ETİKETİ ALACAK!

Köprü ve otoyol geçişleri için OGS sistemini kullanan araç sahiplerinin mağdur olmaması adına tüm önlemlerin alınacağını belirten Karayolları Genel Müdürlüğü OGS etiketi olan araç sahiplerinin ücretsiz bir şekilde bankaya giderek bu etiketini HGS etiketi ile değiştireceğini ve hesabının HGS hesabı olarak kullanacağını duyurdu.

Gündem Haberleri