Son Dakika: Reuters 2022 Asgari Ücret Maaşı Rakamını Açıkladı! Asgari Ücrete Ne Kadar, Kaç TL Zam Gelecek?

Nokta atışı haberleri ile dikkat çeken Reuters merakla beklenen 2022 asgari ücret tablosu rakamını açıkladı. 2022 asgari ücret ne kadar olur, 2022 asgari ücret tahminleri, beklentisi tahmini kaç TL?

Son dönemde yapmış olduğu kulis haberlerinde ki başarı oranı ile dikkat çeken Reuters Türkiye hakkında yeni bir habere daha imza attı. Yapılan haberde son dönemde Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddesi olan asgari ücret rakamı hakkında da bilgi verildi.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ve ailesini yakından ilgilendiren süreçte ilk olarak Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelecek ve 2022 zam oranı için görüşmeler başlayacak. Ancak hükümet tarafından yürütülen gelir vergisi formülü ile asgari ücrete kallavi bir zam geleceği yönündeki haberler heyecan yaratmıştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2022 SON DAKİKA! REUTERS ZAM ORANINI DUYURDU

Türkiye'de ki yetkili isimlere dayandırılan habere göre Reuters hükümetin 3600 ek gösterge, emekli maaşı, memur maaşı, EYT ve asgari ücret zam oranı için özel bir çalışma içerisinde bulunduğunu duyurdu. Yapılan haberde asgari ücret zam oranı 2022 için yer alan bölüm son derece dikkat çekici bulunurken yine en düşük emekli maaşı tutarının 2 bin liraya çıkarılacağı iddiası da büyük yankı uyandırdı.

Reuters'e açıklama yapan yetkili "Bu kapsamda asgari ücrette enflasyona bağlı olarak (ki belki üzerinde) bir artış ortaya konulacak. Bütçede dar gelirlilerin enflasyondan daha az etkilenmesi için neler yapılabilir bu konuda bir çalışma yapılıyor. Enerjide, SGK ödeneklerinde vs. alınabilecek yükler alınacak. Memur maaşlarına da hatırı sayılır bir zam yapılması gündemde olacak" diyerek enflasyonun üzerinde bir artışı vurguladı.

YILLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE KAÇ, 2022'DE ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK, OLUR TAHMİNİ NE KADAR?

Enflasyon rakamları büyük bir hızla yükselişini sürdürürken şu anda yıllık yüzde 20 sınırını aşmış bulunuyor. Hükümete olan yakınlığı ile tanınan Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör ise yapmış olduğu açıklamada 2022 asgari ücret zammı ile maaşların en düşük 3 bin 800 TL olacağını dile getirmişti. Vatandaş ise gelen son zamların ardından asgari ücretin en düşük 4 bin TL olması gerektiğini savunurken hükümetin ortağı olan MHP tarafından ise gelir vergisi formülü gündeme taşınmış ve asgari ücretten vergi yükünün kaldırılması gündeme taşınmıştı.

Gündem Haberleri