Son Dakika Şehit Haberi: İdlib'de Askeri Konvoya Saldırı! Şehit ve Yaralı Askerlerimiz Var

Türkiye güne ne yazık ki acı bir haberle uyandı, bayram öncesi yüreklere şehit ateşi düştü. İdlib'de görev yapmakta olan kahraman askerlerimizin Türk Silahlı Kuvvetleri ikmal konvoyuna hainler tarafından roketli saldırı yapıldı. Yapılan saldırıda ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen 1 askerimiz şehit düşerken, 4 askerimiz ise yaralandı.

İdlib'de görevini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik dün hain bir saldırı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile saldırıda 1 askerimizin şehit düştüğü, 4 kahraman Türk askerinin ise yaralandığı duyuruldu.

İDLİB'DEN SON DAKİKA ŞEHİT HABERİ GELDİ! 1 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ, 4 ASKERİMİZ YARALANDI!

Milli Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden sabaha karşı yapılan duyuruda Bahar Kalkanı harekatı kapsamında yürütülen operasyonlar esnasında ikmal konvoyuna 10 Mayıs 2021 tarihinde hainler tarafından roketli saldırı yapıldığı, saldırıda konvoyda yer alan 1 askerimizin şehit düştüğü, 4 askerimizin ise yaralandığı açıklandı.

Yapılan açıklamada "Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde (İdlib) 10 Mayıs'ta ikmal konvoyumuza yapılan roketli saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Saldırı sonrası bilinen hedefler ateş altına alınmıştır. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" ifadeleri ile acı haber duyuruldu.

İDLİB NEREDE?

Kahraman Türk askerlerimizin sınır güvenliğini sağlamak adına görev yapmış olduğu İdlib Suriye'nin Kuzeybatı bölgesinde yer almakta olup Halep'e 60 km. uzaklıkta yer almaktadır. Türkiye ile ise Hatay ilimizle toprak komşuluğu bulunmakta olup Suriye'nin önemli tarım merkezleri arasında yer almaktadır. Sahip olduğu konumu ve Hatay ile komşu olması nedeni ile sınır güvenliği açısından kritik bir role sahiptir.

Gündem Haberleri