SON DAKİKA.. Şırnak'tan Kara Haber! Suya Kapılan Asker Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı Şırnak'ın Silopi İlçesinde, teslim olan teröristleri karşılamak üzere yola çıkan ve Habur Çayı'na giren bir askerin suya kapılarak ağır yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Şırnak'ın Silopi İlçesinde, teslim olan teröristleri karşılamak üzere yola çıkan ve Habur Çayı'na giren bir askerin suya kapılarak ağır yaralandığını duyurdu. Yaralı askerin kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu bir basın açıklaması ile Şırnak'tan gelen acı haberi kamuyouna duyurdu.



SUYA KAPILAN ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU



MSB tarafından yapılan basın açıklamasında, terör örgütü PKK'ya mensup bazı teröristlerin teslim olacaklarını, askerlerimizin de o teröristleri karşılamak üzere yola çıktığını duyurdu. Teröristlerin karşılanması için bir askerimizin Habur Çayı'na girdiği ve daha sonra suya kapıldığı açıklandı. MSB açıklamasının devamında ise suya giren ve ağır yaralanan askerimizin kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü açıkladı.



MSB Tarafından Yapılan Basın Açıklaması



"Şırnak Silopi'de Irak sınır hattında 16 Kasım 2020 tarihinde bir kahraman silah arkadaşımız, teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek maksadıyla girdiği Habur Çayı'nda suya kapılarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."



Milli Savunma Bakanlığı basın açıklamasının sonunda ayrıca "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerini kullandı.



Şehit olan askerimizin isminin Piyade Teğmen Burhan Sönmez olduğu öğrenildi. Şehit askerimizin Kayseri Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi Kıvılcım Sokak'ta bulunan evine Türk Bayrağı asıldı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri