Son Dakika! TÜGVA Binasının Yanında Patlama Meydana Geldi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasının yanında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamaya sebep olan bombayı binaya bir kadının bıraktığı tespit edildi.

Dün Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan cezaevi aracına EYP'li saldırı düzenlenmiş, 1 kişi hayatını kaybetmiş ve 4 kişi de yaralanmıştı. Bugün de İstanbul Gaziosmanpaşa'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sonucunda ölen ya da yaralanan olmadı. İlk tespitler bombayı bir kadının bıraktığı yönünde. Kadın tarafından el yapımı patlayıcı bırakıldı. Kamera görüntülerinde başörtülü bir kadının elinde poşet ile binaya yaklaştığı görüldü.

SABAH SAATLERİNDE MEYDANA GELDİ
Olay, TÜGVA'nın Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı, binada maddi hasarlar meydana geldi. Olay yerine bomba imha ekipleri başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi de geldi. Ekipler olay yerinde incelemeler yaptı. İnceleme sonucunda el yapımı bir bomda nedeniyle patlama olduğu tespit edildi.

Çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Kamera görüntülerinde bir kadının 05.30 sıralarında TÜGVA şubesinin önüne gelerek patlayıcıyı bıraktığı tespit edildi. Patlayıcıyı bırak kadın patlamanın ardından kaçtı, polis ekipleri tarafından kaçan kadının yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Kadını arama çalışmalarının yanı sıra olayın araştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar da devam ediyor. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Olayı anlatan bir esnaf: "Sabah 5.30 civarında ben fırında malzemeleri pişiriyordum bir patlama oldu. Dışarı çıktığımda kimse yoktu. Karşı çay ocağından arkadaşlar çıktı" açıklamasında bulundu.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri