Son Dakika! Ukrayna'dan sonra bir Avrupa ülkesinde daha patlamalar! Savaş yayılıyor mu?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları ve savaş süreci devam ederken Avrupa'yı korkutan bir haber geldi. Moldava'nın ayrılıkçı bölgesinden patlamalar geldiği iddia edildi.

Emlak365.com - Rusya, Ukrayna'da ki ayrılıkçı bölgeler nedeniyle vaşlattığı savaş şubat ayının son günlerinden bu zamana kadar devam ediyor. Halen devam eden savaş sürecinde çok sayıda insan hayatını kaybederken Ukrayna'nın çok önemli kentlerinde büyük yıkımlar oldu. Milyonlarca Ukraynalı ise Avrupa'ya kaçtı.

Ukrayna'da devam eden savaş süreci uluslararası gündemin en önemli gündem başlığı olurken Avrupa'dan yeni haberler geldi.

SAVAŞ O ÜLKEYE Mİ SIÇRADI?

Moldova'nın Rusya yanlısı Transdinyester özerk bölgesinin Ukrayna sınırı yakınındaki yerleşim biriminde patlamalar meydana geldiği aktarıldı. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; Voronkovo köyü ve eski hava üssü yakınlarında dört ayrı patlama yaşandı. Bölgede yaşanan patlamalara ilişkin açıklama ise Transdinyester Ayrılıkçı Özerk Yönetimin İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından duyuruldu.

Dünya kamuoyuna yapılan açıklamada ilk iki patlamanın insansız hava araçları ile yapıldığı aktarıldı. Bu patlamalardan yaklaşık bir sata kadar sorna bir patlama daha yaşandığı duyuruldu. Söz konusu saldırı ve patlamalar nedeniyle can kaybı olmadığı da açıklandı.

Bölgeden alınan bilgilerde ayrıca bomba düşen noktada 1 metre derinliğinde çukur oluştuğu ifade edildi. Transdinyester'de yaşanan bu patlamalardan önce 5 Mayıs tarihinde de Voronkovo köyü civarında bir saldırı olduğu duyurulmuştu. İlk saldırı ise nisan ayı sonlarında "Devlet Güvenlik Bakanlığı" binasına olmuştu.

Transdinyester bölgesinde kalanlar Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra tek başına bağımsız olmak için harekete geçmiş ve Moldava güçleri ile uzun süre silahlı çatışmalar olmuştu.

Gündem Haberleri