Son Dakika! Usta Tiyatrocu Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti! Hastalığı ve Ölüm Nedeni

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan Ferhan Şensoy hayatını kaybetti. İşte hastalığı ve ölüm nedeni.

Türkiye'nin en önemli tiyatrocularından biri olan ve onlarca filme imza atan Ferhan Şensoy hayatını kaybetti. Ünlü tiyatrocunun tedavi gördüğü hastanede gece saatlerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

FERHAN ŞENSOY'UN ÖLÜM NEDENİ

70 yaşında olan Ferhan Şensoy bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyordu. Şensoy'un saat 02.30 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Ortaoyuncular tiyatrosu ünlü tiyatrocunun ölüm haberinin ardından bir açıklamada bulundu. Sosyal medyada yayımlanan basın açıklamasında "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" açıklaması yapıldı.

FERHAN ŞENSOY KİMDİR? HAYATI, YAŞAMI

Ferhan Şensoy 1951 yılında dünyaya geldi. Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan ünlü tiyatrocu eğitim hayatından itibaren sanatın içerisinde yer almaya başladı. Tiyatro ve sinema dünyasında unutulmaz izler bırakan Ferhan Şensoy ayrıca roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarlığı yaptı. Şair olan Şensoy son olarak Ortaoyuncular tiyatro topluluğunu kurdu. Galatasaray Lisesi mezunu olan Ferhan Şensoy daha sonra Fransa ve Kanada'da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam etti.

Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu'nda oyunculuk yapan Şensoy daha sonra TRT’ye ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çeşitli skeçler yazdı. Stardust Gece Kulübü’nde, yazdığı Dedikodu Şov isimli bir kabare gösterisini, Adile Naşit, Perran Kutman, Pakize Suda, Sevda Karaca ve İstanbul Gelişim Orkestrası'yla sahneledi. Ardından rda Uskan'ın yazıp, Fuat Güner'in müziklerini yaptığı Kukla ve Kuklacı Kabare gösterilerinde rol aldı. 1988'de Derya Baykal ile evlenen Ferhan Şensoy'un iki kızı bulunuyor.

Gündem Haberleri