Son Dakika: Yılbaşı Tatili İçin 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Açıklaması Geldi

Koronavirüs vaka sayısında büyük artış yaşanırken yaşanan yıl başı tatili için sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanacak mı sorusuna yanıt Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof.

Koronavirüs vaka sayısında büyük artış yaşanırken yaşanan yıl başı tatili için sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanacak mı sorusuna yanıt Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. İlhan tarafından verildi. Bu sene yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor, yılbaşı tatili için 4 günlük sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı, yılbaşında sokağa çıkma yasağı gelir mi, 31 Aralık 2020 Perşembe ve 1 Aralık 2020 Cuma günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bu sene 31 Aralık 2020 tarihinin Perşembe, 1 Aralık 2020 tarihin ise Cuma gününe denk gelmesi nedeni ile 4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme gelmişti. Hatırlanacağı üzere Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında vaka sayısının 30 bin sınırını aşması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi ve Pazar günleri tam gün, hafta içi ise her gün 21:00 ila 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kararı ilan etmişti.



31 ARALIK 2020 PERŞEMBE VE 1 ARALIK 2020 CUMA GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI, YILBAŞI TATİLİ İÇİN 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLACAK MI?



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kısıtlama kararları sonrasında gözler yılbaşı tatili için alınacak karara çevrilmişti. Konu hakkında açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirterek, "Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir.



Böylece yılbaşı nedeniyle toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Bilindiği gibi Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile koronavirüs enfeksiyonunın önü alınmaya çalışılabilir" diyerek yasağın 4 günlük süreyi kapsayabileceğini dile getirdi.





Hatırlanacağı üzere Türkiye en son 4 günlük sokağa çıkma yasağını Ramazan Bayramı tatili için almıştı. Benzer bir kararın şimdi de yılbaşı tatili için alınması artan vaka sayısı nedeni ile oldukça muhtemel görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Bilim Kurulu tarafından alınan kararları uygalayacaklarını dile getirmişti. Bu nedenle Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Necmi İlhan tarafından yapılan açıklama kısıtlama kararının gelme ihtimalini arttırmış oldu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri