Son Dakika... Ziya Selçuk Duyurdu! Yüz Yüze Eğitimle Okulların Açılma Tarihi Ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu gerçekleşen toplantı sonrasında yaptığı konuşmasında okulların açılma tarihini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu gerçekleşen toplantı sonrasında yaptığı konuşmasında okulların açılma tarihini açıkladı. Bakan Selçuk konuşmasında uzaktan eğitimin 31 Ağustos tarihinde, yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül'de açılacağını duyurdu.

Merakla beklenen kritik toplantı sona erdi. Bilim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen toplantının ardından okulların açılma tarihleri yenilendi.



Yeni karara göre uzaktan eğitim planlanan tarihte başlayacak. Yüz yüze eğitim ise Eylül ayının sonuna doğru başlayacak. Kritik toplantı sonrasında yapılan açıklamanın tüm detaylarını haberimizde paylaşıyoruz.



MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, söz konusu toplantının ardından yapmış olduğu konuşmasında alınan kararları hem öğrencilere hem öğretmenlere hemde velilere duyurdu.



Buna göre Bakan Selçuk, 31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik, dedi. Konuşmasının devamında maske kullanımı ve diğer tedbirlere dair bilgiler veren Bakan Selçuk şu ifadelere yer verdi.



"Eğitim öğretim yılını şimdiden kutluyor ve yüz yüze eğitimin bir an önce başlamasını umuyorum. Bilim Kurulu’nun tavsiye kararıdır bu, 21 Eylül’den sonra yüz yüze eğitimin başlaması yönünde. Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin, konuların seyreltilmesi yani aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşan açık uzaktan eğitimle, EBA’yla giderilecek."



Bakan Selçuk konuşmasında ayrıca okullarda maske teminin bakanlık tarafından sağlanacağını da duyurdu.



Emlak365.com



Gündem Haberleri