Son Haziran yağmuru geliyor: Meteoroloji 14 il için alarm verdi, sağanak yağacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre, yurdun 14 ilinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte o iller.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre, İstanbul dahil olmak üzere 14 ilde yağmur ve sağanak yağış etkili olacak.

Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle birçok ilde sel felaketi yaşandı. Henüz geçtiğimiz günlerde Ankara'yı sel bastı ve üç vatandaş hayatını kaybetti.

14 ilde yağmur durulmayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu olurken; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Bolu, Karabük, Düzce, Artvin, Kars, Ardahan, Doğu Akdeniz Toroslar, Osmaniye, Hatay, Kırklareli, Adana, Mersin, Denizli, Burdur, Isparta ve İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bir tarafta sağanak, bir tarafta yüksek sıcak

14 ilde sağanak yağış beklenirken, doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları artıyor. Güneydoğu bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredecek.

Marmara ve Ege'de etkili olacak

20 Haziran Pazartesi gününden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Kırklareli illerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege bölgesinde öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa ve İzmir'in iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji, vatandaşları sağanak yağış, sel, yıldırım ve su baskınlarına karşı uyarıyor. Birçok ilde ise olası sel felaketine karşın bir dizi önlem alındı.

Gündem Haberleri