Son Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı

Gezici Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarının Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu destekçilerini harekete geçirmesi bekleniyor.

Gezici Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Ankette vatandaşlara 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa kime oy verirsiniz?' diye soruldu. Ankete katılan vatandaşlardan %47,2'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Geriye kalan %52,8 ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dedi. Son anket sonuçlarının adaylık için ismi zikredilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ''nu destekleyenleri hareketlendirmesi bekleniyor. Ayrıca yine anket sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu'na da aday olma baskısı yapılacağını öngörüyor.

MİLLET İTTİFAKI NASIL BİR YOL İZLEYECEK?
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortalama bir yıllık bir süre kaldı. Muhalefet cephesinden cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu ve tartışmalar da devam ediyor. Muhalefet partilerinin bir araya gelmesiyle oluşan 6'lı masa da işin içine girdi. Millet İttifakı nasıl bir yol izleyecek merakla bekleniyor.

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptıkları son seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalması üzerine hazırlandı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan %47,2 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu ise %52,8 oranında oy aldı.

ADAYLIK İÇİN ADI GEÇENLERE YARAYACAK
Anket sonuçlarına göre arada oluşan farkın Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a yaradığı, bu iki ismin de son anketlerde Erdoğan'a karşı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha fazla oy aldığını açıklandı. Hem Ekrem İmamoğlu'nu hem de Mansur Yavaş'ı destekleyenlerin, Kılıçdaroğlu'nun oy oranından dolayı aday olmama baskısı yapacağı düşünülüyor.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri