Son Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı! Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kim Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Türkiye'de son günlerde sık sık yapılmaya başlanan seçim anketleri gündem belirlemeye devam ediyor.

Türkiye'de son günlerde sık sık yapılmaya başlanan seçim anketleri gündem belirlemeye devam ediyor. Ada Araştırma tarafından vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verecekleri sorusu yöneltildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi isimler yüzde kaç oy aldı?

Türkiye'de seçim tartışmalarının alevi sönerken anket şirketleri kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyorlar. Son olarak Ada Araştırma tarafından yapılan ve sonuçları kamuoyuna duyurulan anket çalışmasında vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verecekleri soruldu.



HANGİ İSİM NE KADAR OY ALIYOR



Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile alakalı olarak tercihlerini belirten vatandaşların yüzde 43,2'si Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın rakibi ise yüzde 14,3'lük oranla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. MansurYavaş'ı ise yüzde 13,8'lik oranla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti.



Ankette vatandaşların verdiği cevaplara göre Merak Akşener yüzde 6,8, Selahattin Demirtaş yüzde 5,7, Devlet Bahçeli yüzde 4,2, Muharrem İnce yüzde 3,7, Ali Babacan yüzde 3,4, Ahmet Davutoğlu yüzde 1,7, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 1,2 ve Temel Karamollaoğlu ise yüzde 0,9 oy oranı aldı.





CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ DESTEK ALAMADI



Ada Araştırma tarafından yapılan ankette sorulan bir diğer soruda ise vatandaşların yüzde 46,6'sı güçlendirilmiş parlamenter sistemin devlet yönetimi haline gelmesini isterken cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yüzde 40 destek verildiği sonucu dikkatleri çekti.



Emlak365.com


Gündem Haberleri