Son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar! Hangi partinin yüzde kaç oyu çıktı?

Türkiye’de seçim takvimine 1 yıldan az bir süre kalırken anket şirketleri seçim anketi sonuçlarını yayınlamaya devam ediyorlar. Son yayınlanan seçim anketine göre hangi partinin yüzde kaç oyu var?

Türkiye’de seçim takvimine 1 yıldan daha kısa bir süre kaldı. Siyaset kulisleri seçim için hareketlenirken anket şirketleri de vatandaşların siyasi tercihlerini yaptıkları anket araştırmaları ile ölçüyorlar. Erken seçim kararı alınmaması durumunda Haziran 2023’te yapılacak olan milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin geleceğini belirleyecek. Son seçim anketini yayınlayan şirket ise Alf Araştırma Danışmanlık oldu.

41 İLDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Türkiye’nin 41 ilinde Alf Araştırma Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen seçim anketi çalışmasında 7.450 kişinin siyasi görüşlerinin sorulduğu bildirildi. Bu pazar milletvekili seçiminin olması durumunda vatandaşların hangi partiye oy vereceklerini cevaplandırmaları istendi. Anket şirketi tarafından verilen bilgilere göre bu seçim anketinin hata payının eksik veya fazla olmak üzere yüzde 1,8 oldu.

BU PAZAR MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ OLSA HANGİ PARİYE OY VERİRSİNİZ SORUSU SORULDU?

Yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre bu pazar günü seçim olması halinde ankete katılım gösteren vatandaşların yüzde 28,1’inin CHP’ye oy verecekleri bildirildi. AK Parti ise anket sonuçlarına göre yüzde 27,7’lik oy oranı ile ikinci sırada yer alıyor. İYİ Parti 3. parti olarak anket sonuçlarında ilan edilirken oy oranının yüzde 19 olduğu bildirildi. Seçim anketi sonuçlarına göre listede 4. sırayı yüzde 8,7 oy oranı ile HDP ve 5. sırayı ise yüzde 7,1 oy oranı ile MHP alıyor.

DİĞER PARTİLERİN OY ORANLARI DA AÇIKLANDI!

Türk siyasetinde oy oranı yüksek olmayan ama gündemde yer bulmayı başarabilen siyasi partilerin de oy oranlarına dair sonuçlar bu seçim anketi ile paylaşıldı. Buna göre Ali Babacan’ın DEVA Partisi yüzde 2,1, Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi yüzde 1,6, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi yüzde 1,4, Muharrem İnce’nin Memleket Partisi yüzde 1,1, Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi yüzde 0,9 ve Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi yüzde 0,8 oy alıyor. Bu partiler dışında kalan siyasi partilerin oy oranları ise diğer kategorisinde yüzde 1,5 olarak açıklandı.

Gündem Haberleri