Son Seçim Anketinin Sonuçları Açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Kazanabilecek Mi?

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı.

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verecekleri sorusunu yanıtlayan vatandaşların cevapları oldukça konuşulacak.

Türkiye'de 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için anket şirketleri vatandaşların nabzını ölçmeye devam ediyorlar. Metropoll Araştırma Şirketi tarafından açıklanan son seçim anketi ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik oldu.



ERDOĞAN KAZANIR DİYENLER ÇOĞUNLUKTA



Seçim anketine katılım gösteren vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yapılacak olan seçimleri kazanabilecek mi sorusu soruldu. Vatandaşların yüzde 14,5'i kesinlikle kazanır cevabını verirken yüzde 40.9'u ise kazanır cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanacağını düşünenlerin toplam oranı ise yüzde 55,4 oldu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamayacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 30,6oldu. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kesinlikle kazanamayacağını söyleyenler ise yüzde 8,5 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinden galip çıkamayacağını düşünenlerin oranı ise toplamda yüzde 39,1 oldu.



ANKET SONUCUNA GÖRE CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞI!



Ayrıca yapılan anket çalışmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer isimlerin yarışmaları halde alacakları oy oranları da açıklandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde46,5, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 43,5 oy alıyor. Rakip eğer Mansur Yavaş olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 45,5 ve Mansur Yavaş ise yüzde 43 oy alıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri