Son Seçim Anketinin Sonuçları Duyuruldu! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin vatandaşların siyasi tercihleri üzerinde ne şekilde etki bıraktığına dair detaylı bilgiler anket şirketlerinin gerçekleştirdikleri seçim anketleri sonuçlarında ortaya çıkıyor.

Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin vatandaşların siyasi tercihleri üzerinde ne şekilde etki bıraktığına dair detaylı bilgiler anket şirketlerinin gerçekleştirdikleri seçim anketleri sonuçlarında ortaya çıkıyor. Son yapılan seçim anketini Metropoll Araştırma gerçekleştirdi? Bugün seçim olsa hangi siyasi parti yüzde kaç oy alır?

Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz bulması gibi önemli bir olayın ardından vatandaşların siyasi tercihlerinde ne gibi değişimlerin meydana geldiği şu anda siyaset kulislerinin en çok merak edilen sorusu haline geldi. Seçmenlerin siyasi tercihlerinin dönem dönem ne şekilde değiştiği anket şirketleri tarafından yapılan seçim anketleri ile ölçülüyor.



BU PAZAR SEÇİM OLSA EN ÇOK OYU HANGİ PARTİ ALIR?



Yapılan son seçim anketlerinden birisi olan Metropoll Araştırma'nın anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Bu ankette vatandaşlara bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz sorusu yöneltildi.



AK PARTİ ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR!



Vatandaşların siyasi tercihinin zirvesinde AK Parti yer almaya devam ediyor. AK Parti ankete katılanların yüzde 33,2'sinin oyunu almayı başardı. Ak Parti'ye en yakın parti olma ünvanını elinde tutan CHP'nin oy oranı ise yüzde 20,5 olarak açıklandı.



TAMAMI BARAJ ALTINDA KALIYOR!



CHP'nin ardından en yüksek oy oranı yüzde 8 ile HDP'ye ait oldu. HDP'yi yüzde 6,9'luk oy oranı ile İYİ Parti takip ederken MHP'nin elde etmiş olduğu oy oranı yüzde 6 şeklinde duyuruldu. AK Parti ve CHP haricindeki tüm siyasi partilerin yüzde 10 barajının altında kalması dikkatlerden kaçmadı.



YENİ PARTİLERİN OY ORANI!



AK Parti'den koparak yeni bir siyasi parti kuran Ali Babacan'ın DEVA Partisi anket sonuçlarına göre yüzde 1,3 oy alıyor.. Yine Ak Parti'den koparak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi iseyüzde 2 oy oranı alıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri