Son Yağmurların Ardından Ankara Ve İstanbul Baraj Doluluk Oranları Ne Kadar Oldu? İSKİ Ve ASKİ Rakamları Açıkladı!

Ankara ve İstanbul'da meydana gelen yağışların ardından baraj doluluk oranları merak konusu oldu. İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç oldu? Ankara'da baraj doluluk oranı ne kadar oldu?

Türkiye son günlerde yoğun yağmur yağışlarına maruz kalıyor. Özellikle Ankara'da bu yağışlar nedeniyle su baskınları ve seller meydana geldi. Bu olumsuzluklara karşın yağışlarla beraber baraj doluluk oranları da değişti. Mevsim normallerinin aksine artan yağmurlarla barajlarda bulunan su miktarı da yükseliyor. İstanbul ve Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranları ne kadar oldu? İstanbul ve Ankara'da su sıkıntısı var mı? Baraj doluluk oranları geçmiş yıllara göre karşılaştırıldığında ne durumda?

ANKARA BARAJ DOLULUK ORANI NE KADAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Ankara Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından baraj doluluk oranlarına ilişkin güncel bilgiler açıklandı. Buna göre Ankara'da bulunan barajlarda toplam doluluk oranı yüzde 40,34 oldu. Ankara'da barajların aktif doluluk oranlarının ise yüzde 28,26 olduğu açıklandı. Ankara'da barajlarda bulunan su miktarı 639.213.000 metreküp olarak açıklandı. Bir önceki yıl bu rakam 501.584.000 metreküp olmuştu. Ankara'da baraj doluluk oranı açısından 2021'e göre daha iyi bir görüntü var. 2021 yılının aynı gününde baraj doluluk oranı yüzde 31,65 olmuştu.

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANI NE KADAR?

Son günlerde İstanbul'da da Ankara kadar olmasa da yoğun yağmur yağışları görülüyor. Bu yağışların baraj doluluk oranına ne yönde etki ettiğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi açıkladı. Buna göre İstanbul'da bulunan barajların güncel doluluk oranı yüzde 77,59 oldu. İstanbul'da güncel baraj doluluk oranı ile bir önceki yılın aynı gününe ait baraj doluluk oranı karşılaştırıldığında bu yıl küçük bir farkla daha iyimser bir görüntü ortaya çıkıyor.

İstanbul ve Ankara'nın baraj doluluk oranları incelendiğinde iki şehir için de herhangi bir şekilde su sıkıntısı olmadığı görülüyor. İçme suyu açısından Türkiye'nin iki büyük kentinde de 2022 yılı içerisinde sorunlu bir dönem yaşanması beklenmiyor. ASKİ ve İSKİ üzerinden baraj doluluk oranları takip edilirken her iki kentte de son günlerde baraj doluluk oranlarının artmaya başladığı rakamlara yansıyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri