Sonbaharda Kapanma Olacak Mı? Aşı Kararları Sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemde uygulanabilecek tedbirlere karşı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 3. ve 4. do aşı yaptırmanın önemine değindiği konuşmasında kapanma konusuna değindi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı düzenlendi. Çeşitli nedenlerden dolayı uzun zamandır ertelenen kabine toplantısında ise aşılama hızının artırılması için kararlar çıktı. Bunun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararlarda aşı olmayanlara hangi tedbirlerin uygulanacağı duyuruldu.

KABİNEDEN AŞI KARARLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yapmış olduğu konuşmasında aşı çalışmalarına değindi. Aşılama konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı olmayanlara yasak olmayacağını söyledi. Ancak aşı olmayanlara yönelik bazı ek uygulamalar getirildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.

"Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız."

Cumhurbaşkanı Erdpğan konuşmasının devamında bazı ülkelerde aşı olmayanlara yasaklar getirildiğini söyleyerek inşallah Türkiye'de bu uygulamaya gerek olmadan herkes aşısını olur dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN KAPANMA AÇIKLAMASI

Kabine kararlarının ardından merak edilen sorulara dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca gazetecilerin sorularına yanıt verdiği konuşmasında sonbahar döneminde kapanma olup olmayacağına dair görüşlerini açıkladı.

Bakan Koca hem aşılama çalışmaları hemde kapanmaya ilişkin "İlk 2 dozu inaktifse 3. doz gerekiyor. Çünkü 4 ile 6 aydan sonra koruyuculuğun düştüğünü görüyoruz. Eğer yaşlı veya ek hastalığı varsa düşüş daha da belirgin. BioNTech için şu an 3. doza gerek yok. Ama 7-8 ay sonra koryuculuğun azaldığını İsrail'den biliyoruz. Önümüzdeki süreçte, takiple ne zaman gerekip gerekmediğini söylemiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri