Sosyal Medya Devi Instagram Yeni Bir Değişikliği Test Ediyor

En popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, arayüzünde yeni bir değişiklik yapmak için kolları sıvadı. Test çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Instagram'da neler değişecek?

Sosyal medya platformu Instagram, profil sekmesi için yeni bir arayüzün test çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan güncelleme ile reels gönderileri tam ekran olarak gösterilmeye başlandı ve hikayeler sekmesi de kaldırılmıştı. Yeni arayüz için açıklama yapan firma, test edilen arayüzün daha içerik odaklı ve daha sade olduğu görüşünde olduklarını belirtti. Yapılan yeni çalışma ile profil sekmesinde reels videosu ve gönderi paylaşma için yeni bir görünüm inşa edilmesi bekleniyor. Instagram'ın yeni arayüzünün nasıl olacağı kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

PROFİL İÇİN GÖNDERİLER MENÜSÜ DEĞİŞİYOR

ShiftDelete haberine göre, popüler sosyal medya uygulaması Instagram, profil sekmesinde erişilen ve gönderilerin birbirinden ayrıldığı sekmenin arayüzünde değişiklik yapacak. Tüm gönderiler için açılıp kapanan bir sekme sunulacak. Yeni sekme henüz test aşamasında ve bu sekmede gönderi, reels, video ve etiketlenmiş paylaşımlar da yer alacak.

Instagram'ın profil sekmesi içinde üzerinde çalıştığı arayüzü, sosyal medya platformlarına ilişkin haberleri sızdıram Alessandro Paluzzi ifşa etti. Arayüzü gören bazı sosyal medya kullanıcıları, test aşamasında olan arayüzü sade ve kullanışlı buldu. Yeni arayüzde varsayılan kısmın hangi paylaşım türü olacağı belirsizliğini koruyor. Test aşamasında olan yeniliğin kısa sürede tamamlanması ve kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Yeni arayüzün yanı sıra ek olarak reesl için tepki videoları oluşturmaya olanak sağlayacak bir özellik üzerinden de çalışmalar devam ediyor. Bu düzenlemeye ilişkin detaylar ise bilinmiyor.

Gündem Haberleri