Sosyal Medyada Maskesiz Paylaşıma Ceza Kesilecek! Vali Yeni Tedbir Kararını Açıkladı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yapmış olduğu bir açıklama ile kent genelinde uygulanacak yeni kararı açıkladı. Yeni karar kapsamında sosyal medyada maskesiz görüntü paylaşanlar hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

Normalleşme adımları ile birlikte Türkiye genelinde çok sayıda şehirde vaka sayıları arttı. Vaka artışlarının ardından yerel yönetimler yeni kararlar alarak salgının önüne geçmeye hazırlanıyorlar. Bu çerçevede Kırklarli'nde yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

MASKESİZ VEYA SOSYAL MESAFESİZ PAYLAŞIMA İŞLEM YAPILACAK

Kırklareli Valisi Osman Bilgin katılmış olduğu bazı programlar sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Bilgin'in gündem maddesi ise kent genelinde yaşanan koronavirüs vaka artışları oldu.

Vaka oranlarının artmasının ardından yeni bir sürecin başladığını bildiren Vali Bilgin vatandaşların hem maske hemde sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri gerektiği üzerinde durdu. Şehrin vaka sayılarına dair son rakamları açıklayan Bilgin, oranların 4 kat bazı bölgelerde 5 kat arttığını ifade etti.

Bundan sonraki döneme ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin özellikle aile ziyaretlerinin yapılmamasını istendi.

üçüncü dalganın yaşandığını ve vakaların artacağını söyledi. Konuşmasının devamında ise "Mutasyonlu virüsün artışıyla birlikte üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Bu şunu gösteriyor, tedbir almadığımız sürece bu vakalar artacak. Kafe ve restoranları tekrar kapatmak istemiyoruz" diyen Vali Bilgin bazı yeni kararların açıkladı.

Bugün İtibariyle

Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuşmasının devamında sosyal medyada da kurallara uymayanlar tespit edileceğini maskesiz görüntü ve sosyal mesafeyi ihlal eden görseller paylaşanlar hakkında işlem yapılacağını açıkladı. Bilgin konuşmasını "Sosyal medyada da kurallara uymayanlar tespit edilecek. Bu sadece bireysel değil toplumsal sağlık açısından risk oluşturmakta." sözleriyle tamamladı.

Gündem Haberleri