Sözcünün İtirafına Ak Parti'den İlk Tepki

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Heather Nauert bir açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Heather Nauert bir açıklama yaptı. Türkiye devletinin Suriye sınırları içerisindeki bölge olan Afrin üstünde yapılan Zeytin Dalı Operasyonu ile alakalı yapılan açıklamada, Türk tarafın terör örgütü olarak lanse ettiği unsurlar ile alakalı olarak YPG örgütü yerine sehven PKK takısını kullanması, Türk hükümeti tarafından itiraf olarak kabul edildi. Sözcünün sehven bu kelimeleri karıştırmasının bir itiraf olduğu açıklaması bizzat AK Parti sözcüsü olan Mahir Ünal'dan geldi.



Adalet ve Kalkınma Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Cumhuriyet Halk Partisi uluslararası mecraya yönelik bir dilin kullanılmasını sürdürüyor. Hem bu tarz bir söylemi hem de davranışın tehlikeli olduğunu ve bundan vazgeçmesi gerektiğinin altını çiziyorum" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından güvenli bölge teklifi geldiği hakkında Dışişleri Bakanı'nın ve Cumhurbaşkanı'nın yeterli yanıtları verdiklerini aktaran Ünal, yapılan bir çağrının olduğuna vurgu yaptı. Ülkedeki mültecilerin durumu adına Suriye bölgesinin uçuşa yasaklı hale gelmesi tekliflerini hatırlattı. Böylelikle orada bir güvenli bölge oluşturulacağını ancak Amerika Birleşik Devletlerinin buna olumlu yaklaşmadığını açıkladı. Şu anda gelinen nokta itibarı ile ülkenin etrafını kuşatan terör militanları ile mücadele ettiğimiz gerçeği ile baş başa olduklarını hatırlattı. Buradan bir koridor oluşturmak adına çabalarının olduğuna değinen Ünal, ülke olarak terör ile mücadele edilir iken ve hem bakanın hem de Cumhurbaşkanın böyle bir teklif yok derken Amerika Birleşik Devletlerinin böyle bir teklifin olduğundan bahsetmesine değindi. Maalesef ki Amerika Birleşik Devletlerinin bu mevzudaki kafa karışıklığı sürüyor dedi.

Dil Sürçmesi Mi İtiraf Mı?


Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada PYD terör örgütü yerine PKK örgütü adını kullanmasına da değinen Ünal, bunun ilginç olduğundan bahsetti. Açık bir durumda görüldü ki bu durumu düzeltme ihtiyacı bile hissetmedi. Bu da zaten bizim uzun bir zaman dilimden beri gerek Avrupa Birliği gerekse de Amerika Birleşik Devletleri nezdinde bunların hem aynı hem de terör örgütü olduklarını söylüyorduk. Suriye’deki kolu olan YPG den bahsediyorduk. Dikkat çektiğimiz bu durumu artık Amerika Birleşik Devletlerinin de itiraf ettiği görüldü dedi. Dışişleri Sözcüsünün bunu itiraf etmiş olduğuna değindi.

Gündem Haberleri