Sözleşmeli personeller ne zaman kadroya geçecek? Tarih verildi

Kamuda çalışan sözleşmeli personellerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar başlatıldı. Yüzbinlerce sözleşmeli, sözleşmeli personeller ne zaman kadroya geçecek merak ediyor.

Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personeller kadroya geçmeyi beklerken, geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama gelmişti. Bakan Bilgin, şu an gündemlerinde sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma bulunduğunu aktarmış ve yaklaşık 565 bin sözleşmeli personele sevindiren haberi vermişti.

Bu açıklamanın ardından sözleşmeli personellerin ne zaman kadroya geçeceği merak konusu oldu.

Sözleşmeli personeller ne zaman kadroya geçecek?

Kamudaki 565 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde ayrı bir çalışma grubu oluşturuldu. Sözleşmeli personellerin kadroya geçmesi için sendikalardan görüş alınacak ve buna göre bir yol haritası çizilecek.

Sözleşmeli personeller için Çalışma Bakanlığında mesai hızlanırken, bakanlık bünyesinde konuya ilişkin özel bir ekip oluşturuldu.

Kamu kurumlarında çalışan 565 bin sözleşmeli personel için daimi kadro alternatifleri üzerinde çalışılıyor. Şu an taslak halinde olan konu, sendikalarca da değerlendirildikten sonra Meclis’e sunulacak.

Meclis’in 1 Ekim’de tatilden dönerek yasama yılını başlatmasıyla, sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunun da gündeme getirilmesi ve ilgili düzenlemeler yapıldıktan sonra yasalaşması bekleniyor.

Öte yandan Meclis’in açılmasıyla, geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınarak tayin hakkı verilmesi konuları da gündemde olacak.

Bu kapsamda sayıları 565 bini aşan kamudaki sözleşmeli personellerin, Ekim ayı sonrasında kadroya alınmaları bekleniyor. Konuya ilişkin net tarih, Meclis’in açılmasıyla belli olacak.  

Gündem Haberleri