Şubat Ayı Evde Bakım Parası Maaşı Yatan İllerin Güncel Listesi

Şubat ayı evde bakım parası maaşı yatan iller belli olmaya başladı. Bakıma muhtaç olan kişiler ve bakımlarını üstlenen kişilere maddi destek sağlamak adına düzenli olarak bakım maaşı ödemesi yatırılıyor.

Şubat ayı evde bakım parası maaşı yatan iller belli olmaya başladı. Bakıma muhtaç olan kişiler ve bakımlarını üstlenen kişilere maddi destek sağlamak adına düzenli olarak bakım maaşı ödemesi yatırılıyor. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü, engelli ve bakıma muhtaç kişilere verilen aylık hakkından pek çok kişi yararlanıyor.

Ancak her ilde ödemeler farklı tarihlerde yapıldığı için ne yazık ki düzenli bir ödeme tarihi bulunmuyor. Bu nedenle aylık olarak evde bakım maaşı parası alan kişilerin illere göre sorgulama yapması gerekiyor. 12 Şubat 2021 tarihi itibari ile şu ana kadar evde bakım maaşı yatırılan toplam il sayısı 12 oldu.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER GÜNCEL (ŞUBAT 2021)

Tokat

Kırklareli

Kocaeli

Hatay

Aksaray

Antalya

Afyonkarahisar

Sakarya

Osmaniye

Ordu

Balıkesir

Samsun

2021 YILI EVDE BAKIM MAAŞI PARASI KAÇ TL OLDU?

Evde bakım maaşı parası her sene açıklanan asgari ücret zam oranı ve yeniden değerleme oranı rakamı üzerinden zamlanmaktadır. Söz konusu rakam 6 aylık periyotlar halinde yılda 2 kere zam görürken açıklanan yeni zam oranına göre 2021 yılının ilk 6 aylık zaman dilimi için yatırılacak olan evde bakım maaşı parası 1.657,86 TL olarak belirlendi.

1 Şubat 2021 tarihi itibari ile başlayan ve 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek olan ödeme döneminde evde bakım maaşı alan kişilere devlet tarafından 1.657,86 TL ödeme hesaplarına otomatik olarak yatırılacak. Şubat, Mart, Nisan , Mayıs ve Haziran aylarında hesaplara bu tutar Aile Bakanlığı tarafından otomatik olarak yatırılacak.

Temmuz ayı itibari ile ise yıl sonuna kadar evde bakım maaşı almaya hak kazanan kişilerin hesaplarına güncellenen yeni zamlı maaş tutarı yatırılacak. Evde bakım parası almak isteyen kişiler için uygulanan aylık hane halkı geliri sınırı ise 1.705 TL olarak uygulanacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA SMS TELEFON NUMARASI

Evde bakım maaşı için sorgulama ilgili hesabın ait olduğu banka üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle hangi bankayı kullanıyorsanız o bankanın internet şubesi ya da müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası üzerinden maaş alan kişiler için sorgulama 4747 numaralı telefona büyük harflerle BAKİYE yazıp gönderilmesi yolu ile yapılmaktadır.

E DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA LİNKİ NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşını sorgulamak isteyenler kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak işlemlerini açılan ekranda gerçekleştirebilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDEN YATMADI, NE ZAMAN YATAR?

Evde bakım maaşı yatan iller listelerin hazırlanması ve bakanlık onayı ile yapılmakta olup bu nedenle bazı illerde daha erken ödeme yapılırken bazı illerde ödemeler gecikmektedir. Listenin hazırlanması ve bakanlık onayına sunulması, ardından da bakanlığın onaylaması ile ödemeler yapılmaktadır.

Yaşadığınız şehirde evde bakım maaşı yatırılmadı ise gecikmenin durumu listenin hazırlanması ya da onaylanması gibi gecikmelere bağlıdır.

Emlak365.com

Gündem Haberleri