Süleyman Soylu depremde hayatını kaybedenlerin son sayısını açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşanan deprem felaketinde can kaybında yeni rakamı duyurdu. Bakan Süleyman Soylu hayatını kaybeden vatandaşların sayısında artış olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat ara ile gerçekleşen iki büyük depremin bilançosu çok ağırlaştı. Binlerce bina yıkılırken yine binlerce bina ağır hasarlı duruma geldi. Geri dönüşü olmayan kayıplar ise vatandaşların enkaz altında kalarak can vermeleri oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem felaketinden dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşların sayısını açıkladı. Yapılan son güncelleme ile Türkiye’nin yüreği bir defa daha yandı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 40 BİNE DAYANDI!

Hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “An itibariyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 39.672 kişi olmuştur. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kaybımız da acımız da çok büyük. Maddi hasarı bir şekilde telafi etme imkanınız olabilir ama giden canları geri getirme şansınız yok. Devletimiz tüm birimleri ile deprem bölgesindedir. Yaraları en kısa sürede devlet ve millet olarak el ele saracağız.” dedi.

82 BİN BİNA YIKIK VEYA AĞIR HASARLI!

Bölgedeki son durum hakkında da bilgi veren Bakan Süleyman Soylu, “Deprem bölgesinde bir yandan bir umutla arama kurtarma çalışmaları yapılırken bir taraftan da maddi hasara ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Son tespitlere göre 82 bin bina ya yıkık ya da ağır hasar almış durumda. Bu çok ciddi bir sayı. Bu binaların yıkılanların enkazları kaldırılacak, ağır hasarlı olanlar da yıkılacak. Ardından da yeni konutlar inşa edilip 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek. Devletimiz bunu daha önce yaptı yine yapar. Kimsenin en küçük endişesi olmasın. Devlet vatandaşını sokakta bırakmaz ve bunu da en iyi milletimiz biliyor.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR!

Deprem bölgesinde isteyen depremzedelerin tahliye edildiğini de söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Depremzede vatandaşlarımızın barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanmış durumdayız. Vatandaşlarımız deprem bölgesinde kalmak istemeyebiliyorlar. Onları tahliye ediyoruz ve bu şekilde 300 binden fazla vatandaşımızın Türkiye’nin farklı illerine tahliyeleri sağlandı. Vatandaşımız ne isterse devletimiz ona göre bir çözüm yolu buluyor. İsteyen deprem bölgesinde kalıyor isteyenler de diğer kentlere gidiyorlar. Kanala da gidene de devlet destek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri