Süleyman Soylu ve Nureddin Nebati İmzaladı, 28 Kişinin Mal Varlığı Donduruldu!

Terör örgütü iltisaklı olduğu tespit edilen 28 kişi hakkında mal varlığını dondurma kararı çıktı. 23 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan mal varlığı dondurulanlar listesi!

Mal varlığı dondurulan kişiler listesi 23 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan Malvarlığının Dondurulması Kararı (Karar Sayısı: 2022/2) ile Malvarlığının Dondurulması Kararının Kaldırılması Kararı (Karar Sayısı: 2022/3) ile 28 kişinin mal varlığı dondurulurken 1 kişi hakkında ise mal varlığının dondurulması kararı kaldırıldı.

Daha önce yayımlanan listede yer alan ve hakkında malvarlığını dondurma kararı alınan İsmail Bayaltun Soylu hakkında bu kararın kaldırılması onaylandı. İsmail Bayaltun Soylu hakkında mal varlığını dondurma kararı 6 Nisan 2021 tarihinde alınmıştı. Makul sebeplerin ortadan kaldırılması hakkında karar kapsamında dondurma kararı iptal edilmiş oldu.

MAL VARLIĞI DONDURULANLAR LİSTESİ 23 HAZİRAN 2022!

Malvarlığının Dondurulması Kararı (Karar Sayısı: 2022/2), 23 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından atılan imza kapsamında terör örgütleri ile iltisaklı oldukları iddia edilen 28 kişinin mal varlıkları donduruldu.

İki bakanın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında DAEŞ terör örgütü iltisaklı 27 kişinin, El Kaide terör örgütü ile iltisaklı 2 kişinin ve 1 şirketin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi.

Söz konusu kişilerin mal varlıkları bugün itibari ile dondurulurken ismi geçen kişilerin karara itiraz edip etmeyecekleri merak konusu oldu.

Gündem Haberleri