Suriye İsrail Uçağını Vurdu!

Suriye devlet televizyonu tarafından aktarılan bir habere göre, İsrail uçakları Suriye’deki bir askeri üssü vurmak amacıyla Suriye hava sahasına giriş yaptı. Bu izinsiz girişin hemen ardından ise Suriye hava savunma sistemleri İsrail uçaklarını düşürdü. Reuters’ın haberine göre ismi açıklanmayan Suriye hükümet yetkilisinin açıklamalarında, İsrail uçağının şafak vaktinde Suriye’nin iç kesimlerinde yer alan bir askeri üsse karşı saldırgan tutumda bulundu aktarıldı ve Suriye hava sistemlerinin de

Suriye devlet televizyonu tarafından aktarılan bir habere göre, İsrail uçakları Suriye’deki bir askeri üssü vurmak amacıyla Suriye hava sahasına giriş yaptı. Bu izinsiz girişin hemen ardından ise Suriye hava savunma sistemleri İsrail uçaklarını düşürdü. Reuters’ın haberine göre ismi açıklanmayan Suriye hükümet yetkilisinin açıklamalarında, İsrail uçağının şafak vaktinde Suriye’nin iç kesimlerinde yer alan bir askeri üsse karşı saldırgan tutumda bulundu aktarıldı ve Suriye hava sistemlerinin de bu tutuma cevap olarak birden fazla uçağı vurduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu tarafından yapılan bir açıklamada, ordunun İran’a ait bir İHA’yı (İnsansız hava aracı) düşürdüğü aktarılmıştır. Sonrasında ise Suriye tarafından fırlatılmış olan bir füze İsrail F-16’sını düşürdü. Vurulan uçağın pilotu ise yaralı olarak kurtuldu. Bu olay yaşandıktan sadece birkaç saat sonrasında ise Suriye Devlet Televizyonu tarafından yapılan açılamada Şam’da birden fazla bomba sesi duyulduğu ve şehir genelinde sirenlerin çalındığı aktarıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’daki en büyük askeri üssü konumunda bulunan Katar Al Hudedi Hava Üssü’nde de körfez savaşından bugüne kadar görülen en yüksek seviyeli alarm durumu oluştu.


İsrail Uçağı Saldırgan Davranışları Yüzünden Vuruldu


Suriye devlet televizyonu tarafından aktarılan bir habere göre, İsrail uçakları Suriye’deki bir askeri üssü vurmak amacıyla Suriye hava sahasına giriş yaptı. Bu izinsiz girişin hemen ardından ise Suriye hava savunma sistemleri İsrail uçaklarını düşürdü. Reuters’ın haberine göre ismi açıklanmayan Suriye hükümet yetkilisinin açıklamalarında, İsrail uçağının şafak vaktinde Suriye’nin iç kesimlerinde yer alan bir askeri üsse karşı saldırgan tutumda bulundu aktarıldı ve Suriye hava sistemlerinin de bu tutuma cevap olarak birden fazla uçağı vurduğu belirtildi. Ancak İsrailli yetkililer bir adet uçağın düştüğünü ifade etti.

İsrail Uçakları Şam Çevresinde Yer Alan 10 Askeri Üssü Bombaladı


Suriye’nin İsrail uçağını düşürmesi ile ilgili çıkan haberler İsrail tarafından da doğrulandı. İsrailli yetkililerin açıklamalarına göre Suriye’nin vurduğu uçak, İsrail topraklarına düştü. Bununla birlikte bu olaydan sonra Şam’da birbiri ardına bomba sesleri duyuldu. Alınan bilgilere göre Şam çevresindeki 10 adet askeri üs İsrail uçaklarınca bombalandı. Bombalanan askeri üslerden birinin de Suriye Cumhuriyet Muhafızları 104. Tugayı olduğu aktarıldı.

Körfez Savaşından İtibaren Görülen En Yüksek Alarm Seviyesi


Bölgede görev yapan basın mensuplarının gördükleri ve şahit oldukları sonrasında yaptıkları açıklamada ise, Suriye’de yaşanan bu durumun Körfez savaşından itibaren yaşanmış olan en büyük alarm durumu olduğu belirtildi. Nitekim bölgede yer alan ABD üssü de Körfez savaşından bugüne kadar görülmüş en yüksek alarm seviyesine geçmiş durumda.

Gündem Haberleri