Suriye ve Irak'ta terör yuvaları Pençe Kılıç Hava Harekatı ile yerle bir edildi!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Pençe Kılıç Hava Harekatı ile Suriye ve Irak’taki terör yuvaları vuruldu. SİHA’ların destek verdiği hava harekatında terör yuvalarının yerle bir edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Suriye ve Irak’ın kuzeyinde tespit edilen terör yuvalarına yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı başlattı. Diyarbakır ve Malatya’da üslerden kalkan savaş uçaklarına SİHA’lar da destek verdi. Milli Savunma Bakanlığı bir bilgilendirme yaparak, “Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor. Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor.” denildi.

GECENİN SESSİZLİĞİNİ SAVAŞ UÇAKLARI BOZDU!

Diyarbakır’da bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda dün gece büyük bir hareketlilik yaşandı. Saat 23:45’te ardı ardına savaş uçaklarının hareketlendiği görüldü. Gecenin karanlığında Suriye ve Irak’ın kuzey bölgelerine yönelen savaş uçakları görevlerini tamamlayıp 2 saat sonra geri döndüler. Düzenlenen operasyona dair açıklamayı ise Milli Savunma Bakanlığı yaptı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE AĞIR DARBE VURULDU

Düzenlenen hava harekatının kapsamının çok geniş olduğu bildirildi. Elde edilen bilgilere göre Süleymaniye Kandil, Sincar yapılan operasyonlarla vuruldu. Bu bölgede konuşlanan terör örgütlerine çok ağır darbe vurulduğu bildirildi. Ayrıca TSK’nın savaş uçaklarının Suriye hava sahasına da girdikleri belirtildi. Bu hava sahasının kontrolünün Rusya’da olduğu biliniyor. Rusya ile de irtibata geçen Türkiye bu şekilde hava harekatını yaptı.

TERÖRÜ KAYNAĞINDA YOK EDİYORUZ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı yapılan hava harekatına dair bir açıklama yaparak, “PKK/KCK/YPG ve diğer terör unsurları etkisiz hale getirilmiştir. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terör kaynağında yok etmek amacıyla Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe Kılıç Hava Harekatı düzenlenmiştir.” denildi.

Yapılan hava harekatının yankısı çok büyük oldu. Terör örgütü kaynakları çok zor durumda olduklarını çeşitli yayın organları aracılığı ile dile getirdiler. Uçakların ve SİHA’ların hedeflediği terör kamplarında terör örgütlerinin ne kadar kayıp verdiğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Gündem Haberleri