Suriyelileri Göndermeyeceğiz Demişti! Erdoğan'dan Yeni Mülteci Açıklaması Geldi

Daha önceki açıklamalarında Suriyelileri göndermeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni mülteci açıklaması geldi. İlk kez göndereceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada ilk kez ülkemizde bulunan Suriyelilerin gönderilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ukrayna'da yaşanan savaşın Türkiye'nin önemini gözler önüne serdiğini söyleyen Erdoğan, milyonlarca masum insanın Ramazan ayını buruk geçirdiğini, Türkiye'nin memleketinden ve yerinden edilmiş 5 milyon kişiye geçici ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

GERİ DÖNÜŞLERİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Daha önce Suriyelileri göndermeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sefer açıklamasında: "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Terörü tehdit olmaktan çıkaracağız. Operasyonlar devam edecek." ifadelerini kullandı. Mescid-i Aksa'da yapılanların üzüntü sebebi olduğunu söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile bu konuya ilişkin görüştüğünü, Türkiye'nin yakın çevresinde barış ortamı oluşturmak için her türlü normalleşme adımın atılmasının desteklendiğini dile getirdi.

BİZ GÖNDERMEYECEĞİZ DEMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda muhalefetin açıklamalarında Suriyelileri göndereceklerini söylemeleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin bu söylemini eleştirerek: "Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

İNSANLIK DA ÖLÜYOR
Buruk bir Ramazan ayı olduğunu söyleyen Erdoğan, Yemen, Somali, Libya, Afganistan, Filistin ve Suriye 'de milyonlarca masumun ramazanı buruk geçirdiğini, her bir masum ile insanlığın da öldüğünü ifade etti.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinin terörden arındırılması ve güvenliğinin sağlanması için adım atmaktan çekinmiyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün tüm çeşitleri ile kesintisiz bir mücadele verildiğini, terör örgütlerine özellikle finans temin eden kaynakların kesilmesi için herkesten güçlü bir destek beklenildiğini dile getirdi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri