Tahıl Anlaşması sonrasında gıda fiyatları düşer mi? Bakan Akar'dan açıklama

İstanbul Dolmabahçe'de imzalanan Tahıl Anlaşması sonrasında MSB Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ise bu anlaşma sonrasında gıda fiyatları düşecek mi merak ediyor.

Tüm dünya tarafından merakla takip edilen Tahıl Anlaşması sonrasında Milli Savunma Bakanlığından açıklama yapıldı. İstanbul’da atılan imzalar sonrasında Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahılın Ukrayna’daki üç limandan nakliye edileceği ve Türkiye’nin boğazlara giriş – çıkışta gemileri kontrol edeceği duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından vatandaşlarda gıda fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

Tahıl anlaşması sonrası gıda fiyatları düşer mi?

Milli Savunma Bakanlığı, bugün imzalanan Tahıl Anlaşması sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada, çalışmaların İstanbul Koordinasyon Merkezi’nde yapılacağı, tahılın Ukrayna’daki üç limandan nakliye edileceği ve Türkiye’nin boğazlara giriş – çıkışta gemileri kontrol edeceği ifade edildi.

Canlı yayında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, konuyla ilgili çalışmalara 1 Haziran’da başladıklarını ve 7 Haziran’da Ukrayna Savunma Bakanı ve Altyapı Bakanıyla görüşmeleri tamamladıklarını söyledi. Türkiye’nin Ukrayna limanlarında 3 limanı olduğunu, Odessa, Çernomost ve Yazni adlı 3 geminin bulunduğunu söyledi. Bugün yapılan ön toplantıda süratle seçtikleri personeli merkeze göndermelerini beklediklerini dile getireren, Ukrayna limanlarından emniyetli şekilde giriş – çıkışları takip edeceklerini bildirdi.

Bakan Akar, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının son haddinde olduğunu belirtmesi üzerine, Türkiye olarak Boğazların giriş çıkışlarıyla ilgili arkadaşlarla birlikte kontrol sağlanacağını, egemenlik haklarının erozyona uğratmamakta kararlı olduklarını ifade etti.

Tahıl anlaşması sonrasında ise vatandaşlarda gıda fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Şu an gıda fiyatları düşecek mi, tahıl anlaşmasının etkileri ne yönde olacak henüz bilinmiyor. Fakat kısa vadede gıda fiyatlarında düşüş yaşanması öngörülmüyor.

Gündem Haberleri