Tahıl koridorunda sürpriz isim! Roman Abramovich kimdir, neden Tahıl Anlaşmasına geldi?

Dünyanın yakından takip ettiği tahıl anlaşmasına sürpriz bir isim damga vurdu. Rus milyarder Roman Abramovich kimdir, neden tahıl koridoruna katıldı merak konusu oldu.

Bugün İstanbul’da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreninde sürpriz bir isim göze çarptı. Tüm dünyanın merakla beklediği tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Töreni takip edenler arasında ünlü Rus milyarder Roman Abramovich de yer aldı. Önceki aylarda gerçekleşen Rusya – Ukrayna barış görüşmelerine de katılan Abramovich, töreni sessizce izledi.

Roman Abramovich kimdir?

Roman Arkadyeviç Abramoviç, 24 Ekim 1966 tarihinde doğmuştur. Rus iş adamı, 1992 – 1995 yılları arasında 5 şirket kurmuştur. Roman Abramoviç Premier League takımlarından Chelsea kulübünün sahibidir. Dünyanın en büyük yatına sahip olan Abramoviç, erken yaşlarda ailesini kaybetmiştir ve en duyarlı iş adamları unvanına sahiptir.

2003 yılının Haziran ayında Chelsea Fc bünyesinde yer alan şirketler satışa sunuldu. Açık artırma sonucunda Roman Abramoviç’in önderliğinde bulunan Anonim Şirketi bünyesinde Chelsea FC katılmış olduğu ilk sezonda 80 milyon poundluk temditli borcu ödeyen Abramoviç, 120 milyon poundluk bir transfer bütçesi ayırıp takımın başına Jose Mourinho’yu getirmiştir.

Futbol camiasının tanınmış isimlerinden biri olan Abramovich, Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen imza törenine katıldı. Rus heyetiyle birlikte törenin düzenleneceği salona gelen Abramovich, töreni sonuna kadar izledi.

Öte yandan Rus milyarder Roman Abramovich, geçtiğimiz aylarda yine Dolmabahçe’de gerçekleşen tarihi Rusya – Ukrayna barış görüşmelerine de katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparken kameralara yansıyan Abramovich, törende Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanında oturmuştu.

Gündem Haberleri