Tahminler 180 Derece Değişti! Meteorolojiden Haftasonu Uyarısı İl İl Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağustos ayının son haftasonunda vatandaşlara çok sıcak havanın etkili olacağını ve dışarı çıkarılırken dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Yaz aylarında yurdun bir bölümü şiddetli, gök gürültülü yağışların etkisindeydi.

Çok sayıda şehirde su baskınları ve sel gibi afetler etkili olurken bu afetlerde can kayıpları yaşandı. Yaz aylarında etkili olan yağışlı havanın etkisi sonbahar döneminin ilk günlerinde kayboldu.

METEOROLOJİDEN ÇOK SICAK HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesi yayımladığı hava durumu raporu ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı açıklamalar ile vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklıklarının Ağustos ayının günleri ile Eylül ayının ilk günlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ilan eden Meteoroloji, 28 Ağustos- 03 Eylül tarihleri arasında hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Hava sıcaklıkları için bir harita yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok sayıda şehir için 40 derece uyarısında bulundu. Bazı illerde hava sıcaklıklarının 40 derecenin de üzerine 42 - 43 derece seviyelerine çıkacağını ilan eden kurum sahil bölgelerine özel uyarıda bulundu. Renklerle kategorize edilen haritada; Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sıcaklık beklentileri çok yüksek seviyelere ulaştı.

İşte İlan Edilen O Harita

Gündem Haberleri