Taksim terör saldırısının faili Ahlam Albashir'in elindeki güllerin sırrı çözüldü!

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki saldırının faili olan Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in kaçış görüntülerinde ellerinde olan güllerin sırrı çözüldü. Ahlam Albashir’in yakalandığı evin kime ait olduğu da belirlendi.

Geçtiğimiz Pazar günü İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısının ardından olaya dair soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor. Emniyet birimleri en ince detaya kadar araştırmalarını sürdürürken her gün yeni bir bilgiye ulaşılıyor. Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in olay sonrasında yakalandığı evin sahibi de tespit edildi. Buna göre ev Ahlam Albashir’in kaçmasın ayardım edecek olan kişinin annesine ait olduğu öğrenildi.

POLİS ADIM ADIM İZ SÜRDÜ

Terör saldırısını gerçekleştirdikten sonra Ahlam Albashir’in 4 ay önce karı koca rolü yaparak Türkiye’ye geldiği kişiyi aradığı tespit edildi. Ancak bu kişi Ahlam Albashir’e kendisiyle ilgilenmeyeceğini söyleyince bunun üzerine önce Esenler’deki evine giderek eşyalarını aldığı öğrenildi. Emniyet ekipleri adım adım izleri takip ederken Ahlam Albashir’in kendisinin yurt dışına kaçmasına yardımcı olacak kişiyle Küçükçekmece’de buluşup onun annesinin evine gittiklerini tespit etti. Bu adrese polis baskını yapılarak Ahlam Albashir olaydan sadece saatler sonra yakalandı.

GÜLLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını yaptıktan sonra kaçma görüntülerinde Ahlam Albashir’in elinde güller olduğu görülüyordu. O güllerin de sırrı çözüldü. Terörist Ahlam Albashir’in o gülleri saldırının hemen öncesinde bir çiçekçi kadından aldığı öğrenildi. Bankta otururken yanına yaklaşan çiçekçi kadından önce gülleri almak istemeyen Ahlam Albashir’in çiçekçi kadının ısrarı sonucu gülleri aldığı bildirildi. Dikkat çekmemek için gülleri satın alan Ahlam Albashir’in kaçarken de güller elindeydi.

Ahlam Albashir’e gülleri satan çiçekçi polis ifadesinde güller için kendisine 50 TL verdiğini ve 10 TL para üstü vermek istediğini ama Ahlam Albashir’in bunu kabul etmediğini söyledi. Ahlam Albashir’in kendisiyle Arapça ve İngilizce konuştuğunu söyleyen çiçekçi polis ifadesinde terörist kadının dikkat çeken bir durumunun olmadığını ve çok sakin göründüğünü belirtti.

Gündem Haberleri