Takvim Açıklandı! Okullar Ne Zaman Kapanacak, Ara Tatil Ne Zaman Başlıyor 2022?

Milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla beklenen MEB tatil takvimi yayımlandı. Öğrenciler okullar ne zaman kapanacak, ara tatil ne zaman başlıyor araştırmaya başladı. İşte MEB tatil takvimi.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı devam ederken milyonlarca öğrenci ve veli ikinci dönem ara tatilinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Bilindiği üzere pandemi dönemiyle birlikte okullarda ara tatil sistemi devreye girmiş ve öğrencilere sömestr ve yaz tatili dışında iki kez daha tatil yapma imkanı tanınmıştı.

Yarıyılın ilk ayı geride kalırken ara tatile yönelik merak arttı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2021-2022 eğitim öğretim yılı takviminde ara tatil ve diğer tatil günleri paylaşıldı.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2022?

2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi geride kalırken öğrenciler ikinci dönemin ilk ara tatili ne zaman başlayacak, okullar ne zaman kapanacak merak ediyor. 2021 yılının Kasım ayında ilki yapılan ara tatil sonrasında Ocak ayı sonunda yarıyıl tatili başlamıştı. İkinci dönem ara tatil ise 11 Nisan'da başlayıp 15 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek.

Öğrenciler Nisan ayının ortasında eğitimlerine bir haftalık kısa bir mola verecek dönemin devamına daha dinamik başlıyorlar.

Okullarda bu yıl ilk ders zili 6 Eylül'de çalmış, 15 Kasım'da ilk ara tatil verilmişti. 24 Ocak'ta başlayan sömestr tatili ise 4 Şubat'ta sona ermiş ve döneme devam edilmişti. Şimdi ise 11 Nisan - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında ikinci yarı yıl tatili yapılacak ve 17 Haziran cuma günü son ders zili çalarak yaz tatiline başlanacak.

Gündem Haberleri