Tam Kapanmada Sağlık Ocakları, Hastaneler Açık Mı, Doktorlar, Aile Hekimleri Çalışacak Mı?

29 Nisan 2021 tarihi itibari ile başlayan 17 günlük tam kapanma sürecinde sağlık ocakları ve hastaneler açık olacak mı sorusu da gündeme geldi. 29 Nisan - 17 Mayıs 2021 tarihi arasında 17 günlük tam kapanmada sağlık ocakları açık mı, doktorlar, hastaneler çalışıyor mu, aile hekimleri hizmet verecek mi, sağlık ocakları saat kaçta açılacak, kaça kadar açık, saat kaçta kapanıyor?

Pandemi nedeni ile artan vaka sayısı sonrasında gerçekleştirilen kabine toplantısı ile Türkiye tam kapanma uygulamasına geçiş yapmıştı. Süreçte 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00 itibari ile başlayarak 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00'e kadar sürecek 17 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ilan edilmişti.

Sokağa çıkma yasağı nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine genelge gönderilmiş, gönderilen genelge ile sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak olan kişiler ile açık olan yerler belirlenmişti. Bu kapsamda en çok aranılan yerlerin başında hastaneler ve sağlık ocakları yer aldı.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMADA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI, AİLE HEKİMLERİ, DOKTORLAR ÇALIŞACAK MI?

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadeleye devam ederken süreçte en ağır yükü sağlık çalışanları taşıyor. Sağlık çalışanlarının iş yükü artarken getirilen tüm kısıtlamalardan muaf tutulmaları nedeni ile sağlık ocakarının çalışma durumu da merak konusu olmuştu. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafınadn yayımlanan genelge kapsamında tam kapanmada açık olan yerler arasında sağlık ocakları da yer aldı.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi kapsamında kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları ile burada çalışan hekimlere muafiyet tanınırken bu kapsamda sağlık ocakları açık olacak, aile hekimleri çalışmaya devam edecek.

SAĞLIK OCAKLARI SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR, SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Yasak olmasına rağmen sağlık ocakları bu yasaktan muaf tutuldukları için eski çalışma saatleri düzeni içerisinde çalışmaya devam edecek. Bu kapsamda sağlık ocakları sabah saat 08:00 itibari ile sağlık hizmeti sunmaya başlarken saat 17:00 itibari ile kapanacak. Sağlık ocağı öğle arası tatili için ise 12:00 itibari ile çalışmalarına ara verirken 13:00 itibari ile ise yeniden başlayacak.

Gündem Haberleri