Tanju Özcan'dan son dakika genel başkanlık açıklaması!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bugün partisinden ihraç edilme sürecinin sona ermesinin ardından genel başkanlık hakkında açıklamalar geldi.

13 Haziran 2022 tarihinde 'parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları' nedeni ile CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bugün cezasının sona erdiği öğrenildi. Bunun ardından gündemde yer alan genel başkanlık konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İHRAÇ CEZASI SONA ERDİ!

1 sene süren ihraç sürecinin sona ermesi hakkında konuşan Özcan, “Resmi üyeliğim Yargıtay’a gönderilecek. Benim herhangi bir başvuru yapmama gerek yok. Ayın 13’ünde verilmişti, ayın 12’si itibariyle cezam bitiyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na partimiz genel sekreterliği tarafından yazı yazılacak ve tekrar asil üyelik sıfatını kazanmış olacağım” şeklinde konuştu.

EN GÜÇLÜ İSİM OLARAK İMAMOĞLU'NU GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI!

Genel başkanlık konusunda İmamoğlu'nun en güçlü isim olduğunu açıklayan Özcan, “Gerçekten partiyi düşünen insanlar bu değişimin kaçınılmaz olduğunun farkına vardı. Teker teker açıklamalarıyla bunu kamuoyunun gündemine taşıyorlar. Burada amaç sayın genel başkanı da kırmadan çekilmesini sağlamak. Bu sadece genel başkan değişimi ile de yeterli kalmamalı. Tüzük değişikliği yapılmalı, parti programı yeniden yazılmalı. Çünkü çok eski bir program. Yeni kadrolarla yola devam edilmeli ve CHP’nin net çizgileri olmalı. Biz altılı masayı toplayarak herkese benzemeye çalıştık ama hiç kimseye benzeyemedik. Şu an kamuoyunda en güçlü isim Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu bu görevden kaçmamalıdır, ben kaçmayacağını ümit ediyorum. Onun dışında CHP’yi yönetebilecek genç, nitelikli arkadaşlarımız da var." dedi.

GÖREVDEN KAÇINMAM

CHP'nin genel başkanlığı için Kılıçdaroğlu'nun karşısına kimsenin çıkmaması durumunda kendisinin aday olacağını açıklayan Özcan, "Bu cesareti kimse gösteremezse eğer, üzerimize vazife düşerse biz böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam. Benim derdim ben değil. Benim derdim parti, benim derdim ülkem. Parti elden gidiyor, ülke elden gidiyor. Bu aşamada en çok bu gömleği giymek Ekrem İmamoğlu’na yakışır. Onun dışında alternatif isimler var. Ama bunların hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih de, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse, ben kaçınmam. Hukuki bir engel olmadığını da düşünüyorum. Burada hukuki engel çıkartmak, hukuki engel çıkartmak isteyenlerin lehine olmaz. Benim ilk tercihim Ekrem İmamoğlu, halkın tercihi Ekrem İmamoğlu. Sayın genel başkanın da bir ağabeylik, bir büyüklük yapmasını kendisinden bekliyoruz. Bu değişim sıkıntılı olmamalı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KAYYUM ENDİŞESİ DUYUYORUM

Son olarak ise partiye kayyum atanması endişesi içinde olduğunu açıklayan Özcan, Bir de şöyle bir sıkıntı var. Bunu çok fazla kişi dillendirmiyor, ama biz 20 Temmuz 2020’de kurultayımızı yaptık. Siyasi partiler kanununa göre kurultaylar 2 yılda bir yapılır. Partide yetkili organlar, CHP’de ise parti Meclisi bunu 1 yıl süreyle uzatabilir. Ama 3 yılın sonunda hiçbir şekilde uzatma şansımız yok. Bizim kurultayımızı Temmuz ayında tamamlamamız gerekiyordu. Bir partili Türkiye’nin herhangi bir yerinde partiye kayyum atanması talebinde bulunmasından endişe ediyorum." şeklinde ifadelere yer verdi.

Gündem Haberleri