Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet skandalı! Gizli kamera tapu müdürü ve memurları ele verdi: 32 kişi tutuklandı

İstanbul Şile Tapu Müdürlüğü'nde polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonla rüşvet aldığı tespit edilen tapu memuru, müdür yardımcısı ve birçok memur tutuklandı. Rüşvet, kameralara anbean yansıdı.

İstanbul Şişli Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet skandalını gizli kameralar ve görüşme kayıtları ele verdi. Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk bir kişinin polise bilgi vermesiyle başladı ve sonrasında polisin yakın takibi sayesinde rüşvet çarkı çökertildi.

Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet skandalı!

İstanbul Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki bazı çalışanlar hakkında bir kişinin bilgi vermesi üzerine başlayan incelemelerde, tapu müdürünün rüşvetle kendisine yeni bir ev aldığı iddia edildi. İhbarların çoğalması üzerine Şile Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Önce tapu müdürü, ardından da tapu dairesi çalışanları yakın takibe alınarak kuruma izli kameralar yerleştirildi.

Operasyonu titiz bir şekilde yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rüşvetin başındaki isimlerin ,bölgedeki bazı emlakçılar ve tapu dairesinde işi olan kişilerle samimiyet kurduğu belirlendi. Memurların, görev yetkilerini kötüye kullanarak maddi çıkar elde ettikleri öğrenildi.

Kimi zarfın içine, kimi dosyaların arasına gizledi

Tapu dairesinde işlemlerini halletmek isteyenlerden bazıları rüşveti zarfın içine, kimi de dosyanın arasına gizleyerek tapu müdürü ve memurlara verdi. Gizli kameraya yansıyan görüntülerde rüşvet miktarının bazen tokalaşma bahanesiyle bazen de çekmecelere bırakılarak teslim edildiği anlaşıldı. Bu şekilde tapu işlemlerini hızlandıran kişiler, bunun için memurlara rüşvet verdi.

Polis ekipleri suçun kanıtlanabilmesi adına ortam dinlemesi de yaptı. Şüphelilerin farklı cümle kalıpları ve şifreler kullanarak anlaştıkları ortaya çıkarken, yakalanma riski yüksek işlemlerde rüşvet miktarının değiştiği ve pazarlık yapıldığı tespit edildi.

Rüşvet konuşmaları basına sızdı

Tapu müdürünün bir '' Bir devir işlemi var, cezası ne yazalım buna? Tamam büyük ceza keseceğiz, cezası büyük olur '' gibi ifadeler kullanılması polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Konuşmaların devamında ise rüşvet pazarlığı yapıldığı görülüyor.

İstanbul Şile Tapu Müdürlüğü'ne düzenlenen eş zamanlı baskınlar 82 şüpheli yakalanırken 4'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 78 zanlıdan 32'si ile tutuklandı. Tutuklular arasında tapu müdürü, müdür yardımcısı, 10 memur ve emlak komisyoncuları bulunuyor.

Gündem Haberleri