Tarihin en büyük kripto para soygunu! 615 Milyon dolar çalındı

Tarihin En büyük soygunu olarak duyurulan kripto para soygununu, Blockchain şirketi Ronin bugün resmi olarak duyurdu. Yapılan açıklamaya göre hesaplarından 615 milyon değerinde kripto para çalındı.

Tarihin en büyük kripto para soygunu bugün Blockchain şirketi Ronin tarafındna yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Bilgisayar korsanlarının hedefi olan şirket yaklaşık 615 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını ve bu, kayıtlara geçen en büyük kripto para soygunlarından biri olduğunu açıkladı.

Tarihin en büyük kripto para soygunu!

Blockchain şirketi Ronin, kimliği belirsiz Hack'erlar tarafından geçtiğimiz 23 Mart'ta yaklaşık 173.600 Etherum ve 25.5 milyon USD coin çalındığını açıkladı. Mevcut döviz kurlarında çalınan fonların değeri 615 milyon yapmaktadır.

Ronin, değiştirilemez jetonlar (NFT'ler) kullanan popüler Axie Infinity oyununa güç sağlamak için kullanılır. Bir blog gönderisinde, bilgisayar korsanının çalınan özel anahtarları (kripto fonlarına erişmek için gereken şifreleri) fonları kapatmak için kullandığını söyledi.

Ronin, hack'i Salı günü keşfettiğini söyledi. "Suçluların adalete teslim edilmesini sağlamak için çeşitli devlet kurumlarıyla doğrudan çalışıyoruz" diyerek, Axie Infinity ile hiçbir kullanıcının fonunun kaybolmamasını nasıl sağlayacağını tartıştığını da sözlerine ekledi.

Ronin, Twitter üzerinden gönderilen bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Gündem Haberleri