Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Görevden Alındı! Fahrettin Poyraz Ve Hüseyin Aydın Kimdir, Nerelidir?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın görevden alındığı açıklandı. Fahrettin Poyraz yerine Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olan isim belli oldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yapılan son dakika açıklamasına görer Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak bir süredir görev yapan Fahrettin Poyraz görevden alındı. Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasının ardından yerine gelen isim de belli oldu. Buna göre Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin AYdın şeklinde belirlendi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak görev yaparken Fahrettin Poyraz eleştirilerin odağındaki isim olmuştu. Çiftçilere uygulanan faiz ile maaşı tartışma konusu olan Fahrettin Poyraz için Tarım kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'nda oylama yapıldı. Oylamada Fahrettim Poyraz'ın görevden alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.

FAHRETTİN POYRAZ KİMDİR?

3 Temmuz 1968'de Kütahya'nın Domaniç ilçesinde doğmuştur. Ankara Ünivertsitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi BölümÜ'nde yüksek lisans yapmıştır. Haccettepe Üniversitesi'nde de doktorasını tamamlamıştır.

Maliye Bakanlığı'nda muhasebe denetmenliği, Sayıştay'da başdenetçi gibi görevlerde bulundu. 22., 23. ve 24. dönemlerde AK Parti Bilecik Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştır. Son 5 yıldır da Fahrettin Poyraz, Tarım kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

YENİ GENEL MÜDÜR HÜSEYİN AYDIN OLDU

Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla boşalan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü kolduğuna getirilen isim ise Hüseyin Aydın oldu. Hüseyin Aydın bankacılık sektörünün çok yakından tanıdığı bir isim olarak yeni görevine başlayacak. Hüseyin Aydın 2021 ile 2021 tarihleri arasında Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Ayrıca Hüseyin Aydın Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğmuştur. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde lisans eğitimi almıştır. Bankacılık sektörüne Ziraat Bankası'nda müfettiş yardımıcısı göreviyle giren Hüseyin Aydın uzun yıllar üst düzey görevler yapmıştır. Çeşitli tarihlerde Halk Bankası Yönetim kurulu Üyeliği, Pamukbank Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevler yaptıktan sonra Ziraat Bankası Genel Müdür olmuştur.

Gündem Haberleri