Tarım Kredi marketlerde talimat sonrası fiyatlar dibe çekildi! Temel gıda ve temizlik ürünlerinde büyük indirim…

Son aylarda perakende market zincirleri arasında başlayan indirim rekabetlerinde Tarım Kredi Kooperatifleri marketi de dahil oldu. Bununla birlikte Tarım Kredi marketlerinde kâr amaçlı satışlar yerine ihtiyaca göre satışların da detayları ortaya çıktı. Hangi ürünlerde indirim uygulandı?

Geçtiğimiz aylarda özellikle temel gıda ürünlerinde ve sıvı yağ fiyatlarına çok ciddi fiyat artışları yaşandı. Küresel ekonomik etkenler ve enflasyon verileri sonrası yükselen fiyatlarla birlikte perakende market zincirleri arasında da temel gıda ürünlerinde indirim yarışları başladı.

Vatandaşlar market kapılarında kuyruklar oluştururken, bu rekabete Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri de girmeye başladı. Son günlerde yeniden yükselen gıda fiyatları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat geldi ve satışların kâr amaçlı olmaması gerektiği vurgulandı. Bununla birlikte Tarım Kredi marketlerde indirimler de peş peşe geldi. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TALİMAT GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu talimatında “Kâr amaçlı değil, fiyatları düşürün” sözlerini dile getirdi ve bununla birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerde et, süt, yumurta, ayçiçek yağı, şeker gibi temel gıda fiyatlarında ucuz fiyat etiketleri görülmeye başladı. 15 Ağustos Pazartesi günü itibariyle Tarım Kredi marketlerde indirimli satış uygulaması başlayacak ve yaklaşık 30 üründe fiyatlar ciddi oranlarda düşecek. İndirimler sonrasında Tarım Kredi market önlerinde kuyrukların oluşması bekleniyor.

15 AĞUSTOS PAZARTESİ’DEN İTİBAREN İNDİRİMLER GELİYOR

Elde edilen bilgilere göre Tarım Kredi marketlerde 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren neredeyse tüm temel gıda ürünlerinde indirimler raflara yansıyacak. Ancak Tarım Kredi marketlerde indirim talimatı sonrası fiyatlarda hangi oranlarda ya da hangi tutarlarda indirim uygulanacağı henüz bilinmiyor. Ancak hangi ürünlere indirim uygulanacağı ise söz konusu talimatın ardından ortaya çıktı. Buna göre Pazartesi gününden itibaren Tarım Kredi marketlerde kâr amaçlı satışların yanı sıra ihtiyaca göre satışlar başlayacak ve yaklaşık 30 üründe indirim uygulanacak.

İNDİRİM UYGULANACAK ÜRÜNLER LİSTESİ

15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Tarım Kredi marketlerde indirim uygulanacak olan ürünler şöyle:

  1. Makarna

  2. Un

  3. Salça

  4. Pirinç

  5. Bulgur

  6. Mercimek

  7. Nohut

  8. Fasulye

  9. Ayçiçek yağı

  10. Zeytinyağı

  11. Tavuk

  12. Süt

  13. Yumurta

  14. Peynir

  15. Tereyağı

  16. Bal

  17. Zeytin

  18. Çay

  19. Kahve

  20. Patates

  21. Soğan

  22. Karpuz

  23. Kavun

  24. Çamaşır deterjanı

  25. Bulaşık deterjanı

  26. Çamaşır suyu

  27. Sıvı sabun

  28. Peçete

  29. Kağıt havlu

  30. Kolonya

  31. Bebek bezi

Gündem Haberleri