Tarım ve Orman Bakanı uyardı! Bu yaz yasaklar geri geliyor, yeni tedbirler alınacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaz ayları başlamadan önce önemli açıklamalarda bulundu. Orman yangını tehlikesinin devam ettiğine dikkat çeken Bakan, bu konuda yeni yasakların olacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Bitlis'te valiliği ziyaret etti ve ardından sektör temsilcileri ile toplantı yaptı. Burada gündeme dair açıklamalar yapan Bakan Kirişçi, geçtiğimiz yaz Türkiye'yi kasıp kavuran orman yangınlarını anımsatarak, yanında sadece ormanların değil içerisindeki canlıların da ağır hasar aldığını, hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Kabus bu yaz geri dönebilir!

Bitlis'te gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Bakan Kirişçi, orman yangınları konusunda daha proaktif ve aktif tedbirlerin bir an önce uygulamaya geçirilmesi ve öncelikle birey olarak ormana sahip çıkma durumunda olduğumuzun anlaşıldığının altını çizdi.

Türkiye'de yılda 3 binden fazla orman yangınının meydana geldiğini söyleyen Bakan, bu yangınlardan sadece 10 ya da 15'inin haber bültenlerinde yer bulduğunu belirtti. Diğer yangınlar sessiz sedasız söndürülüyor derken, orman yangınları duyulduğunda artık endişelenilmemesi gerektiğini, Bakanlığın tüm çalışmaları eksiksiz bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Bu yıl 55 helikopter, 20 adet de söndürmede kullanılacak uçaklarla ilgili bir makine ekipman yönünden hizmet veren Orman Genel Müdürlüğü olacak dedi. Bu konuda asıl önemli olanın orman yangını çıkmadan önce müdahale etmek olduğuna dikkat çeken Kirişçi, alınan tedbirleri sıraladı.

Orman Genel Müdürlüğü olarak gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını ileten Bakan Kirişçi, bu kapsamda belirli tarihler arasında ormanlara girişlerin yasaklanacağını ve vatandaşların piknik alanı olarak kullandığı alanlarda da bazı tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri