Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Olarak Atanan Ayşe Ayşin Işıkgece Kimdir, Nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni atama kararnamesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınırken yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni atama kararnamesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınırken yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atandı. Yeni Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece kimdir?

9 Ocak 2021 tarihli Atama Kararnamesi ile çok sayıda bakanlık ve kurumda görev değişiklikleri yapıldı. Yapılan görev değişimleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınırken yerine Ayşe Ayşin Işıkgece atandı.



Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolarında yapılan bu önemli değişik ve bakan yardımcısının değişmesinin ardından gözler yeni bakan yardımcısı olarak atanan Ayşe Ayşin Işıkgece'ye çevrildi. Özellikle de "Ayşe Ayşin Işıkgece kimdir?" sorusu sosyal medyada çok fazla aranmaya başlandı. Yeni bakan yardımcısının kim olduğu ve nereli olduğu merak konusu oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YENİ ATAMA KARARNAMESİ İLE MUSTAFA AKSU GÖREVDEN ALINDI, YERİNE AYŞE AYŞİN IŞIKGECE ATANDI!



2021/36 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yeni atama kararı ilan edildi. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3, ve 4 üncü maddeleri gereğince, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu görevden alınmış ve Bakan Yardımcılığına Ayşe Ayşin Işıkgece atanmıştır.





TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCISI OLARAK ATANAN AYŞE AYŞİN IŞIKGECE KİMDİR?



1968 Ankara doğumludur.



Hacettepe Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde eğitimini tamamlayarak 1990 yılında mezun olmuştur.



İstanbul Üniversitesinde MBA eğitimini 1192 yılında tamamlamıştır.



1991 yılında iş hayatına GİMA A.Ş’de Satın Alma Asistanı olarak başlamıştır.



Ardından 1996 ve 2016 yılları arasında Metro Cash & Carry’de Satın Alma Asistanı, Satın Alma Grup Müdürü görevlerinde bulunmuş,



2016 ve 2018 yılları arasında CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.



18 Ağustos 2018 tarihinden bu yana TİGEM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlerini sürdürmüştür.



İyi derecede İngilizce bilen evli ve 1 çocuk annesi Işıkgece 9 Ocak 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.



Emlak365.com

Gündem Haberleri