Tatil planı yapanlar dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi El Nino etkisi devam ediyor

Bu Kurban Bayramı'nda tatil yapmak isteyen kişiler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklamaya göre hava sıcaklıklarının yükselmeye devam edeceği ifade edildi.

Bu sene Haziran ayının başından bu yana 81 ilde yaşanan yağışlar nedeni ile bazı illerde sel meydana gelmişti. Yaz aylarına girilmesine rağmen hava sıcaklıklarının yükselmemesi ve hala kış aylarında olduğu gibi soğuk havanın, yağışların etkisini gösterdiğine şahit olunmuştu. Durum bu şekilde iken bayramın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının hakim olacağı, özellikle de tatil planı yapan kişilerin mutlaka yapılan uyarıları dikkate alması gerektiği ifade edildi.

HAVA SICAKLIKLARI DEVAM EDERKEN, YAĞIŞLARA DA DİKKAT!

Konuya ilişkin Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt tarafından yapılan açıklamalarda yurdun belirli kesimlerinde El Nino hava etkisinin görüleceği fakat bununla birlikte bazı bölgelerde yağışların da devam edeceği bilgisi verildi.

Bayram sürecinde havanın nasıl olacağına dair bilgilendirme yapan Bozyurt, "Yağışlardan perişan olduk. Pek çok merkezimizde sel felaketi yaşandı. Taşkın riskleri devam ediyor. Fakat bunun yanında sevindirici haberler de geliyor. Pek çok şehir merkezimize ve bölgemize yakın barajlarda doluluk oranlarında sevindirici derecede artışlar var. Yağışlar daha bizi terk etmiyor. Bu hafta da yağışlı ve serin günler kapımızı çalmaya devam edecek. Hatta hava sıcaklıkları da azalmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDECEK!

Ülke genelinde havanın nasıl olacağı hakkında bilgilendirmeler yapılarak "Bayramda hava sıcak geçmeyecek ama içinde bulunduğumuz günlere nazaran hava sıcaklığı yükselecek. Bayram süresinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Bayramın ilk günlerinden ziyade 3 ve 4'üncü günleri yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış bekliyorum. Bunlar yine konveksiyonel karakterde olacak öğleden sonra yağışları şeklinde. Kuvvetli sağanak yağışlar yine kendisini gösterecek. Temmuz ayının ilk haftasıyla beraber artık hava sıcaklıkları yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Ama bu yükseklik geçen seneki temmuz ayına nazaran biraz daha yavaş seyirlerde ilerleyecek." ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet adresinde 3 gün boyunca havanın nasıl olacağı hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.

Gündem Haberleri