Tatil sezonu açılır açılmaz o kentte turist patlaması yaşandı!

Pandeminin etkilerinin azalması ve tatil sezonunun açılmasıyla Türkiye'ye turist akını yaşanıyor. Rakamlar, uzun bir sürenin ardından 2019'daki rekora yaklaştı.

Türkiye, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte turist akınına uğradı. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da ülkemizi tercih ediyor. Özellikle Antalya'nın güzel havası ve denizi tatilcileri yılın her döneminde kendine çekmeyi başarıyor. Pandeminin başlamasıyla bir süre azalan turist sayısı, salgının etkilerini yitirmesiyle yeniden tırmanışa geçti.

Antalya'ya turist akını!

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2022 yılının ilk gününden bu yana hava yolu ile Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 18 bin 246 oldu. 2021 yılında salgın sebebiyle yaklaşık 9 milyon turistin geldiği kentte, turizm sektöründeki hareketlilik bu yıl yükseliş ile başladı.

Geçtiğimiz yılın ilk 4 ayında 412 bin 729 turist gelirken bu yılki rakamlar 1 milyon 18 bi 246'yı işaret ediyor. İki yıl karşılaştırıldığında yalnızca nisan ayındaki artış yüzde 245 olarak gerçekleşiyor.

2019 yılında turizm sektöründe ilk 4 ayda 1 milyon 203 bin 838 rakamıyla rekor kıran Antalya, uzun bir aranın ardından bu yıl rekor rakamına yaklaştı. Normal şartlarda kente Rus ve Ukraynalı turist sayısı çok fazla sayıda geliyordu. Ancak iki ülke arasında çıkan savaş nedeniyle bu sayı yavaşladı ve hatta Ukraynalı turistler hâlâ savaş ile mücadele ettikleri için tatil fikrini düşünemiyor bile.

Rus turistlerin ise önümüzdeki aylarda sayısını artıracağı ve pandeminin sona ermesiyle birlikte yeni bir turist ziyaretçi rekoru kırılması hedefleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri