TBMM Başkanı Mustafa Şentop Koronavirüse Yakalanan Milletvekili Sayısını Açıkladı!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olduktan sonra açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olduktan sonra açıklamalarda bulundu. Başkan Şentop koronavirüse yakalanan milletvekili sayısını da açıkladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün koronavirüs aşısı olup bugüne kadar koronavirüse yakalanan milletvekili sayısını açıklayarak milletvekillerinin de aşıda öncelik sıralamasında yer almaları gerektiğini söyledi.



TBMM BAŞKANI KORONAVİRÜS AŞISI OLDU!



TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek koronavirüs aşısı yaptırdı. Aşı olduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Şentop, “Koronavirüs aşımızı olduk. Aşının ardından 15 dakika kadar reaksiyon olup olmadığını kontrol etmek için hastanede bekledik. Türkiye genelinde aşılama devam ediyor. Ben herkese aşı olmasını tavsiye ediyorum. Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde çalışmasının sürdüğünü biliyoruz.” dedi.



KORONAVİRÜSE YAKALANAN MİLLETVEKİLLERİNİN SAYISI AÇIKLANDI!



Milletvekillerinin aşılanmasına dair Sağlık Bakanlığı'nın bir çalışması olduğunu söyleyen Mustafa Şentop, “Türkiye'de milletvekillerin Türkiye'nin ortalamasının üzerinde bir oranla hastalığa yakalanma durumu var. Türkiye genelinde dün açıklanan toplam vaka sayısı nüfusumuzun yüzde 2,89'una denk geliyor. TBMM'de 584 milletvekili var ve bunların 142'si koronavirüse yakalandı. Oranlama yapılacak olursa yüzde 24 gibi yüksek bir rakam çıkıyor. Arkadaşlarımız TBMM'de yoğun bir mesai yürütüyorlar. Aynı zamanda seçim bölgelerinde de çalışıyorlar. Haliyle oradan kaptıkları virüsü TBMM'ye taşıyıp birbirlerine bulaştırabiliyorlar. Bundan dolayı milletvekilleri öncelikli aşılama listesinde yer almalıdırlar.” ifadelerini kullandı.



Milletvekillerinin aşılanma programına dair detaylar ilerleyen günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacak. Milletvekillerinin TBMM hastanesinde randevu sistemi ile kısa sürede aşılanması bekleniyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri