Telefon, İnternet ve TV Tarifeleri e-Devlet'ten Karşılaştırılabilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hayata geçirilen uygulama sayesinde operatörlerin tarife ve kampanya teklifleri e-Devlet üzerinden karşılaştırılabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Elektronik haberleşme hizmetinden faydalanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilecek. Operatörlerin sunduğu kampanya ve tarifeler karşılaştırılabilecek. e-Devlet üzerinden vatandaş, alacağı hizmetleri karşılaştırıp ona göre karar verebilecek.

Konuya ilişkin taslak hazırlandı. Buna göre uygulama 200 bin ve üzeri abonesi olan işletmecilerin tarife ve kampanyalarının karşılaştırılmasına imkan sağlayacak. Bireysel abonelik sözleşmesi ile sunulan sabit internet, sabit telefon, TV, mobil telefon ve adrese dayalı mobil internet hizmetleri uygulama kapsamında olacak. e-Devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra tarife karşılaştırma hizmeti kullanılabilecek. Bu uygulama ile yapılan sorgulamalar işletmecilere iletilecek ve anında geri dönüş yapılacak.

FİLTRELEME SEÇENEĞİ OLACAK
Karşılaştırma yapmak isteyenler mobil telefon, adrese dayalı mobil internet, sabit telefon, sabit internet ve TV seçeneklerinden birini seçebilecek. TV hizmeti seçmek isteyenlerin yanında sabit telefon ya da sabit internet de seçmeleri gerekecek. Sorgulama ve karşılaştırma yaparken filtreleme seçeneği de sunulacak. Sorgulamada ekrana gelen tarifeler artan fiyata göre sıralanacak.

TEK EKRANDA 2 TARİFE KARŞILAŞTIRMASI YAPILACAK
Karşılaştırma yapan vatandaşa, işletmecinin adı, ortalama abonelik ücreti, faturalı ya da ön ödemeli ödeme tiği, numara taşıma gibi işlemleri olup olmadığını seçebileceği bir ekran sunulacak. Filtreleme yapıldıktan sonra tek ekranda 2 tarife ya da kampanyanın tüm özellikleri yer alacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri