Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin! Kredi kartını boşaltıyorlar

Cep telefonlarında bulunan bazı uygulamalar kötü niyetli olabiliyor. Haberimizde yer alan 8 uygulamanın korsan yazılım kullandığı tespit edildi. Mağduriyet yaşamamak adına bu uygulamaları hemen silmeniz gerekiyor.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, kişisel bilgilerimiz de kolay erişilebilir oldu. Telefonların uygulama indirme marketlerindeki tehlike ise kimi zaman çok vahim sonuçlara yol açabiliyor. Telefonunuza indireceğiniz bazı uygulamaların banka ve kişisel bilgilerinizi anında ele geçirebildiği açıklandı. Bu nedenle aşağıda bahsedeceğimiz mobil uygulamalar cep telefonunuzda yüklü ise hemen kaldırmanız gerekiyor.

Bu uygulamalar varsa hemen silin! Hesapları boşaltıyorlar

Bir güvenlik uzmanı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Android işletim sistemine sahip telefonlarda bulunan 8 uygulamanın banka hesaplarını boşalttıklarını keşfetti. Uygulamaların içeriğinde yer alan ‘ Autolycos ‘ adlı korsan yazılımın, birçok kullanıcıyı zor durumda bıraktığı belirtilirken, Google Play markette uygulamanın 3 milyondan fazla kez indirildiği ortaya çıktı.

2021 yılında keşfedilen Autolycos adlı yazılım, içerisinde yer aldığı uygulamaları indiren kişileri para hizmete tabi tutarak üye yapıyor. Ardından ise sizin ruhunuz dahi duymadan banka ve kredi kartlarından para çekiyorlar.

Ayrıca kullanıcıların sözde güvenirlik sağlamak amacıyla Facebook ve Instagram sayfalarında reklamlar verdiği de tespit edildi. Uygulamayı indiren kişilerin mutlaka hemen telefonlarından silmesi gerekiyor.

Banka hesaplarını boşaltan korsan uygulamalar!

-          Vlog Star Video Editor ( 1 milyon indirme)

-          Coco Camera ( 1000 indirme )

-          Funny Camera (500.000 indirme )

-          Razer Keyboard & Theme (10.000 indirme)

-          Creative 3D Launcher (1 milyon indirme)

-          GIF Keyboard (100.000 indirme)

-          Wow Camera (100.000 indirme)

-          Freeglow Camera (5.000 indirme)

Cep telefonunuzda eğer bu uygulamalar bulunuyorsa, ilerleyen süreçte mağduriyet yaşamamak için mutlaka silmeniz gerekiyor. Aksi taktirde korsan yazılım sayesinde hem bilgileriniz ele geçirilebilir, hem de paranızdan olabilirsiniz.

Gündem Haberleri