Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na Katılma Şartını Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla Cumhur İttifakı içerisinde görmek istediği Saadet Partisi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ittifak açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla Cumhur İttifakı içerisinde görmek istediği Saadet Partisi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ittifak açıklaması yaptı. Cumhur İttifakı için kapıyı açık bırakan Temel Karamollaoğlu şartını açıkladı.

Türk siyasetinde son günlerin en çok konuşulan konularından birisi haline gelen Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı saflarına geçisine dair Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi.



Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Temel Karamollaoğlu'na ittifak soruları da yöneltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağ seçmeni Cumhur İttifakı'nda toplamaya yönelik amaçla Saadet Partisi'ne yönelik girişimleri sorulan Karamollaoğlu, “Biz bu ziyaretlere olumsuz gözle bakmıyoruz. Bir siyasi nezaket olarak değerlendiriyoruz. Bu ziyaretlerden bir ittifak çıkar mı? Bunu şimdiden söylemek mümkün değil. Seçim süreci başladığında oturulur, görüşülür ve ortak bir zeminde buluşma olursa birlikte hareket edilir.” dedi.



İTTİFAKLARI KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN!



İttifakların Türkiye'de yanlış bir algıyla yorumlandığını söyleyen Temel Karamollaoğlu, “İttifak kurmak veya bir ittifaka katılmak çok abartılacak bir mesele değildir. Bir koalisyondan bahsetmiyoruz. Çok büyük de bağlayıcılığı yok. Ondan dolayı erkenden bu konuları gündeme getirip spekülasyonlara neden olmanın bir faydası yoktur kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.



İTTİFAK ŞARTINI AÇIKLADI!



Başkanlık sistemi ile Türkiye'de çok şeyin değiştiğinin altını çizen Temel Karamollaoğlu, “TBMM'nin bir hükmü kalmadı. Etkisi çok zayıfladı. Biz bu zayıf sistemle gidip de Cumhur İttifakı içerisinde yer almayız. Türkiye'de sorun çözen değil başlı başına sorun olan bir sistem var. AK Parti ile ittifak yapabilir miyiz? Yaparız, neden yapmayalım? Geçmişte birlikte siyaset yaptığımız çok sayıda arkadaşımız yok mu o partide? Ancak bunun bazı şartları olacaktır. Bizim doğru bulmadığımız politikalar değiştirilmelidir. Bizim derdimiz ilkelerdir. Bu ilkeleri AK Parti benimseyecekse beraber hareket edebiliriz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri