THY Duyurdu, Türkiye'den 5 Ülkeye Uçuşlar Durduruldu! Hangi Ülkelere Seyahat Kısıtlaması Getirildi?

Türk Hava Yolları'ndan bazı ülkelere dair seyahat kısıtlaması açıklaması yapıldı. Hangi ülkelerden Türkiye'ye uçuşlara izin verilmiyor?

Dünyada koronavirüs vakalarının yeniden patlaması ile beraber kısıtlama haberleri yeniden gelmeye başladı. Omicron varyantı tüm dünyayı ayağa kaldırırken ABD'de vaka sayılarında yeniden rekorlar kırılmaya başlandı. Avrupa'da bazı ülkelerde yeniden kapanma haberleri gelirken Türkiye de bazı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdi. Seyahat kısıtlamaları ile alakalı olarak bugün Türk Hava Yolları'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

TÜRKİYE'YE HANGİ ÜLKELERDEN UÇUŞLARA SEYAHAT KISITLAMASI GETİRİLDİ

Yapılan son açıklamalara göre bazı ülkelerden Türkiye'ye yapılan uçuşlara kısıtlama getirildi. Uçuşlarda kısıtlama uygulanan ülkelerin Bostvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve oldukları bildirildi. Bu ülkelerden Türkiye'ye herhangi bir şekilde seyahatlere izin verilmiyor. Tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapıları bu ülkelere kapıtıldı.

THY'DEN SEYAHAT KISITLAMASI AÇIKLAMASI

THY seyahat kısıtlamaları ile alakalı olarak yolcularına genel bir uyarı mesajı yayınladı. 27 Kasım tarihinden getirilen seyahat ksııtlamalarının resmi bir karar olduğu vurgulanırken Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve ile olan uçuşlar ikinci bir bildirime kadar durdurulduğu belirtildi. Ayrıca bu ülkelerde son 14 gün içerisinde bulunan ama başka ülkeler üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yolcuların son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Seyahat kısıtlaması getirilen ülkelerden Türkiye'ye gelen yolcular 14 günlük karantinaya alınacaklar. Karantina süresinin 10. gününde bu yolculara PCR testi yapılacak ve negatif çıkması halinde karantina süreci sona erecek. 10. günde PCR testi yapılmazsa ilgili yolcular 14 gün karantina süresinin sonunu beklemek zorunda kalacaklar.

Seyahatlere kısıtlama getirilen 5 ülkeden Türkiye'ye giriş yapacak olan yolcuların karantina nedeniyle konaklama ücretlerini erken ödemeleri gerektiği ifade edildi. Tüm konaklama ve transferin ücretleri bu yolcular tarafından karşılanacak. Ödemeleri yapmayan yolcuların ise THY tarafından uçaklara alınmayacakları ilan edildi.

Gündem Haberleri