THY Liderliği Bırakmadı! 554 Uçuş İle Zirveyi Korudu

Avrupa’nın önde gelen havacılık şirketlerini geride bırakan Türkiye, başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Avrupa’nın önde gelen havacılık şirketlerini geride bırakan Türkiye, başarısını sürdürmeye devam ediyor. 2 mart 2021 tarihinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından paylaşılan günlük hava uçuş trafiği raporlarını yayınlandı. Açıklanan veriler ışığında Türk Havacılık ve Hava yolu ulaşımında önemli hava yolu şirketlerinin başında gelen THY, gerçekleştirdiği 554 uçuş ile zirvedeki yerini korudu. Hava yolu ulaşımında iddialı olan havayolu şirketlerinin listede yer almaması pandemi döneminin havacılık sektörü üzerindeki olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Pegasus Hava Yolları 5. Sıradan Takip Etti

Birçok Avrupalı hava yolu şirketini geride bırakarak liderliğe yerleşen THY’yi günlük 330 gerçekleştiren Wideroe hava yolu şirketi takip etti. 322 uçuş sayısı ile Air France üçüncü sırada yer alırken, DHL hava yolu şirketi 271 günlük uçuş sayısı ile listede dördüncü sırada yer aldı. Türkiye’nin önde gelen hava yolu şirketleri arasında görülen Pegasus Hava Yolları günlük 239 uçuş gerçekleştirerek beşinci sırada yer aldı. Pegasus hava yollarını listenin altıncı sırasında yer alan KLM hava yolları 230 uçuş sayısı ile takip etti.

Önemli Merkezler Listede Yer Almadı

Avrupa hava seyrüsefer emniyet teşkilatı tarafından paylaşılan verilerde uçuş sayılarına ve uçuş gerçekleştirilebilen hava yolu şirketleri yer aldı. Havacılık ve hava yolu ulaşımı sektöründe bilindik olan şirketlerin listede yer almaması Covid-19 salgının etkisinin devam etmesi şeklinde yorumlandı. Listenin başlarında yer almayan önemli hava yolu şirketleri arasında bulunan Ryanair, Wizz Air, Easy Jet gibi iddialı hava yolu şirketleri ilk 10 sıralaması içinde kendine yer bulamadı.

Ayrıca raporda veriler doğrultusunda hava yolu şirketlerinin günlük uçuş sayıları dikkate alındığında genel ve net bir artış yaşandığının altı çizilirken uçuşların 2019 yılı verilerine göre yüzde 54,6 oranında azaldığı belirtildi.

Gündem Haberleri